10 tips voor een veilige kerst met je katten

Informatief 1 reactie 9 december 2017

Tijdens de kerstperiode ontstaan er diverse gevaren in huis voor je kat. We zijn ons vaak niet bewust van de gevaren voor een kat tijdens de kerstperiode in huis. In dit blogje schreef ik al over de gevaren voor je kat tijdens de kerstperiode.

Nu laat ik je zien hoe je een veilige omgeving kan creëren voor je kat en andere huisdieren tijdens de kerst. Hieronder 10 tips en ideeën voor een veilige omgeving tijdens de kerstdagen voor je katten.

10 tips & ideeën voor een veilige kerst met katten

De vraag is natuurlijk; kan ik mijn kerstboom kat-proof maken zodat ik toch kan genieten van de mooie kerst sfeer in huis en het toch veilig is voor mijn katten? Hieronder geef ik je tips en ideën voor een veilige kerst met je katten (en andere huisdieren).

1. Maak je decoraties goed vast in de boom zodat deze lastig uit de boom vallen. Knijp het haakje extra goed dicht of gebruik een extra ijzerdraadje om je decoraties vast te maken.

2. Als je kat in de boom springt en de boom steeds omvalt kan je ervoor kiezen om de boom vast te maken aan de muur of aan het plafond.

3. Zet de boom niet naast een kast zodat de kat er niet makkelijk in kan springen vanaf de kast.

4. Koop plastic ballen. Kerstballen glimmen mooi en daarom zien katten kerstballen vaak aan voor kattenspeeltjes, maar op het moment dat een bal kapot gaat kunnen de glasdeeltjes voor vervelende verwondingen zorgen bij je kat.

5. Welke decoraties je ook kiest en waar je de boom ook neer zet; hang de ballen wat hoger in de boom. Laat de onderste laag leeg of versier ze met onbreekbare items.

6. Controleer regelmatig de snoeren van de kerstverlichting. Het kauwen op snoeren kan leiden tot elektrische schokken en brandwonden in de mond.

7. Zet geen voerbak en drinkbak vlakbij de kerstboom. De naalden die uitvallen zijn giftig voor je kat.

8. Een echte kerstboom zet je in het water. Zorg ervoor dat je kat niet uit het waterreservoir kan drinken. Ook water waar naalden in liggen is giftig voor je kat.

9. Het beste is om de katten niet alleen achter te laten in een ruimte waar de kerstboom staat en kerstverlichting hangt.

10. Mochten je katten de boom echt niet met rust laten kan je er een keep off spray op spuiten. Dit is een spray met een onaangename geur voor je katten. Je katten zullen de boom mijden. De spray is te koop bij dierenwinkels en diverse webshops.

Heb jij nog goede tips voor een veilige kerst of een ervaring die je wilt delen? Laat het hieronder weten.

10 tips voor een veilige kerst met je katten

Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Wat heb je nodig voor een kat?
Gevaarlijke situaties in huis voor de kat
De levensfasen van een kat en de behoefte die daar bijhoren
Delen:

CommentsControle *