10 wereldberoemde katten

Algemeen, Amusement 1 reactie 13 maart 2017

Kattenfilmpjes zijn de meest bekeken filmpjes op Youtube. Het is dan ook niet zo gek dat katten wereldberoemd kunnen worden. Sommige katten zijn ware idolen geworden. Wij hebben 10 wereldberoemde katten voor je op een rijtje gezet.

Grumpy Cat

Grumpy Cat is een in 2012 geboren Siamese poes die in Arizona (Verenigde Staten van Amerika) woont en bekend is vanwege haar chagrijnige gelaatsuitdrukking. Haar eigenaar Tabatha Bundesen zegt dat Grumpy, die een Snowshoe Siamees is, altijd zo boos kijkt door een vorm van katten-dwerggroei. In 2013 werd Grumpy enorm populair toen haar foto’s op het internet gezet waren.
grumpy cat

Hamilton the Hipster Cat

Hamilton the Hipster Cat is bekend geworden door zijn fenomenale witte snor. Volgens kenners is die snor mooier dan alle andere snorren die er op aarde zijn (geweest), van mensen en van katten. We kennen allemaal nog wel de ‘Kitlers’: katten met gekke Hitler-snorretjes. Maar in vergelijking met die amateuristische snorretjes, is de snor van Hamilton toch wel veel statiger, niet waar?

Hamilton

Nala

Nala is een schattige, scheel kijkende poes uit Los Angeles in Californië (Verenigde Staten van Amerika). Ze is beroemd geworden door haar foto’s en filmpjes op Facebook. Inmiddels is er een compleet merchandise-programma rondom het katje Nala opgezet voor haar vele fans. Nala draagt een kaartje met haar naam aan haar halsband.
Nala
Oh Long Johnson Talking Cat
De Oh Long Johnson Talking Cat werd een internetfenomeen in 2006, toen er een oud filmpje (uit 1998) viral ging waarin deze kat praat. Het klinkt alsof de inmiddels wereldberoemde kat het volgende zegt: “Oh my dog… Oh Long John… Oh Long Johnson… Oh Don piano… Why I eyes ya… All the live long day!” De kat komt ook voor in een South Park-aflevering over internethypes uit 2012.
Johnson

Maru

Maru is een in 2007 geboren Scottish Fold-kater met een zeer ronde kop. Hij leeft in Japan. Maru is Japans voor cirkel of rond. Maru vermaakt al jaren honderden miljoenen fans met zijn Youtube-filmpjes. Of het nou om in dozen liggen of zich in prullenbakken verstoppen gaat, Maru heeft het allemaal gedaan en vele mensen hebben hem in hun hart gesloten.
Maru
Colonel Meow

Colonel Meow, een Himalaya-Perzische kat, werd in 2011 geadopteerd door een Amerikaan. Colonel Meow  werd beroemd in 2012 en heeft een trouwe garde fans op allerlei social media-sites. In 2013 kreeg hij gezondheidsproblemen en begin 2014 maakte zijn eigenaar bekend dat hij naar de kattenhemel was gegaan. Hij is houder van het wereldrecord van kat met de langste haren.

colonel meow

Lil Bub

 Lil Bub, geboren in 2011, is een Amerikaanse poes en internetcelebrity die bekend staat om haar bijzondere uiterlijk. Bub is geboren met diverse genetische mutaties, waardoor haar tongetje altijd uit haar bek hangt. Ook heeft ze een zeldzame botziekte. Lil Bub is inmiddels immens populair en wordt door haar fans gezien als een engeltje dat uit de hemel is neergedaald.
Lil bub

Cooper

 Cooper is een Amerikaanse Korthaar-kater uit Seattle die één keer per week een lichtgewicht camera aan zijn halsbandje draagt. De camera maakt elke twee minuten automatisch een foto. Zo krijgen we inzicht in het leven van Cooper de kat. Cooper maakt soms (per ongeluk) prachtige foto’s die ook te koop zijn op zijn eigen website. Of is Cooper wellicht in een vorig leven een fotograaf geweest?
Cooper

Scarface

 Scarface uit Singapore was aanvankelijk een echte gangster-kat. Hij ging geen knokpartij uit de weg en hij heeft meerdere grote littekens op zijn gezicht van gevechten met andere katers. Daar dankt hij zijn naam en zijn populariteit aan. Omdat het vechten zijn dood zou worden, hebben dierenliefhebbers hem van de straat gehaald en laten castreren. Hij leidt nu een rustig leven.
Scarface

Snoopy the Cat

Snoopy the Cat is één van de meest populaire katten van de wereld, zeker in China, waar Snoopy in 2011 in Chengdu (Sichuan) geboren is en nog altijd woont. Snoopy is een Exotic Shorthair met een lieve eigenaar die iedere dag vele foto’s van Snoopy maakt. Zoals goed te zien is, is Snoopy een nogal bol knuffeldier met twee enorm grote ogen.

Snoopy the Cat

Kende jij al deze wereldberoemde katten al? Of zitten er voor jou ook onbekende beroemde katten tussen? Heeft jouw kat ook een eigen Youtube-kanaal/instagram account of Facebook? Laat het ons weten! Wie weet lichten wij jouw site uit op de leukste kattenblog van Nederland, Mauws.nl!

Bron: kat.nl

Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Kittens te koop
Afscheid Renate
Tips bij het kopen van een kat
Delen:

Comments

  • Hallo Sylvia. Nee, Jip is geen beroemde of bekende kater. Hij wil er alleen voor zijn vrouwtje zijn zegt hij. Ben ik even blij om. Ik kende ook geen van de katten die jullie hebben beschreven. Wel leuk om te lezen en het zijn mooie lieven snuitjes. Knuffels voor de snuitjes van jou en natuurlijk voor de hard groeiende altijd lachende Koen. Gaat het met hem en Mauws en Mimi ook goed? Groetjes voor jou en Renate. ElsControle *