Bounty en Jesper, een goede start maakt veel verschil!

Het leven van Jesper en Snickers 0 reacties 27 februari 2016

Bounty

In december 2012 kwam Bounty bij ons wonen. Bounty was dochter van een boerderijpoes en de zwarte kater van de buren. Bounty was ons tweede gezamenlijke huisdier en eigenlijk hadden alle alarmbellen moeten afgaan zodra we binnenstapten. Bounty had nauwelijks contact gehad met tweebeners en dat was te zien. Bounty raakte volledig in paniek toen ik haar wilde aaien en ze heeft me dan ook heel hard in mijn vinger gebeten.

Moeder en kittens lagen op een hooizolder en de eigenaren wilden van de kittens af, omdat de man des huizes allergisch was. Moeder was een buitenpoes, die zwerft veel en lang.
Ondanks de verschillende signalen dat Bounty niet de goede start had gehad die ze had moeten hebben, waren Alex en ik vastbesloten Bounty een kans te geven.

Achteraf gezien helemaal verkeerd, want we waren helemaal niet voorbereid op een huisdier met zo’n achtergrond. Toch ging Bounty mee, want ze had ons hart nu al gestolen.
Logischerwijs moest Bounty veel leren en wij ook..
Thuis zette ik Bounty midden in de kamer (nog zo’n fout..), met het idee dat Bounty alles dan goed kon overzien. Twee tellen later zat Bounty al bibberend onder ons bed en daar hield ze het een week lang vol..
Snickers en Bounty waren vanaf het eerste moment verzot op elkaar en Snickers daagde Bounty dan ook regelmatig uit om onder het bed vandaan te komen.

Mauws-en-Mimi-Snickers en Bounty 1

Pas als wij sliepen, kwam Bounty onder het bed vandaan. Ik wist dat Bounty at en dronk en gebruik maakte van de kattenbak, maar als ik toen had geweten wat ik nu weet…
Onze dierenarts leerde ons Bounty’s wensen te respecteren. Bounty bepaalde het tempo.
Wilde ze iets niet, gebeurde het niet.

Ons geluk was de opname van Bounty, toen ze nog maar 5 weken bij ons was. Bounty had een longontsteking. Door de continue zorg van de dierenarts en haar personeel, leerde Bounty al gauw dat mensenhanden niet meteen iets slechts met je willen. Geluk was ook nog eens de leeftijd van Bounty, Bounty leerde snel.

Met veel geduld en heel veel liefde en goede voorbeelden van Snickers, leerde Bounty ons vertrouwen. Bounty is nooit een schootkat geworden, al was dat ook niet ons streven.
Het kostte Bounty heel veel tijd en geduld om vreemden te accepteren. Meestal vluchtte ze op de zolder, slechts zelden konden vreemden haar verschijning aanschouwen.

Uniek voor Bounty was dan ook dit moment.

Mauws-en-Mimi-Snickers en Bounty witte kat

Jesper

Jesper, die in november 2015 bij ons kwamen wonen, had een hele andere achtergrond.
Hij groeide op met 2 broertjes en 3 zusjes, tussen de volwassen soortgenoten en midden in de woonkamer van de tweebeners. De angst die in Bounty’s ogen stond toen we haar ontmoetten, die kende Jesper niet. Jesper had al geleerd dat tweebeners leuk zijn en dat soortgenoten dikwijls goed voor je zorgen.

Toen we bij de fokster van Jesper binnen stapten, zat hij op de eettafel.
Jesper draaide zich om, keek me aan en toen ik hem aaide, klom hij tegen mijn borst omhoog en hing met zijn billen in mijn sweatshirt. Voor de duvel niet bang, een enorm contrast met Bounty.
Nog voordat we de broertjes en zusjes van Jesper hadden gezien, had Jesper ons al uitgekozen.

Jesper kreeg de ruimte zich te ontpoppen tot een sociaal en evenwichtig kitten, een kans die Bounty nooit had gehad. Wij kozen Bounty, Jesper koos ons en het verschil is er één uit duizend geweest.

Mauws en Mimi - Snickers Jesper rode kat

Het verschil bij het begin maakt het verschil

Bounty zat de eerste week onder ons bed, Jesper sliep de eerste avond op mijn borst.
Hoewel mijn gevoel vaak anders zegt, weet ik nu dat je als toekomstig kattenpersoneel ook zeker rekening moet hebben met de leefomgeving van je toekomstige kitten.
Zo optimaal mogelijk is de omgeving waarin zoveel soortgenoten als tweebeners leven.
Een sociaal kitten kan zich ontwikkelen tot een evenwichtige kat met een bijzonder karakter.

De les die wij van Bounty hebben geleerd had ik niet willen missen, maar ik had Bounty zoveel beter gegund.. Als Bounty dezelfde start had gehad als Jesper, was het vast en zeker een hele andere poes geworden. Een wijze les, die ieder toekomstig kattenpersoneel zou moeten weten..

Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Renate is zwanger! Hoe reageren de katten?
De zwangerschap vs. Jesper en Snickers
Jesper pakt zijn koffertjes
Delen:

Comments

Er zijn nog geen reacties. Laat als eerste een reactie achter.Controle *