Brexit heeft consequenties voor Britse korthaar

Algemeen 1 reactie 1 april 2019Het is nogal rumoerig rondom de Brexit, maar welke consequenties heeft dat nou voor ons als kattenliefhebbers? Veel kattenliefhebbers vragen zich af: heeft de Brexit consequenties voor mijn kat? Tot op heden niet heel veel, tenzij je bezitter bent van de Britse Korthaar. De Brexit heeft namelijk wel consequenties voor de Britse Korthaar.

Aangezien de Britse korthaar uit Engeland komt heeft dit consequenties voor zowel de fokkers als voor de eigenaren, maar vooral de fokkers van de Britse Korthaar worden hard getroffen door de maatregelen. Het Engelse parlement heeft namelijk besloten dat er een heffing komt.

Wat houdt de heffing in en hoeveel bedraagt de heffing?

Alle fokkers zullen per geboren kitten een bedrag een Engeland moeten afdragen van € 5,04. Daarnaast moet de nieuwe eigenaar ook nog eens € 5,04 afdragen.De nieuwe regel heeft ook consequenties voor de Britse Kortharen die al voor de Brexit geboren zijn.
Op deze katten zal Engeland een bedrag van € 3,05 gaan heffen. Zij willen de heffingen gaan baseren op alle uitgegeven stambomen.

De vrees vanuit de Nederlandse overheid bestaat dan ook dat er meer broodfok zonder stambomen zal gaan plaatsvinden om de heffing te omzeilen. Dit is iets wat het welzijn van de katten niet ten goede zal brengen en is ook zeer onwenselijk.

Ben of ken jij een trotse eigenaar van een Britse Korthaar? Laat het ons dan weten.
Wellicht kunnen we samen iets doen tegen deze achterlijke maatregelen vanuit Engeland.
Stuur dit artikel aan zoveel mogelijk katten eigenaren door.

 

Mauws.nl - kattenblog - Brexit heeft consequenties voor Britse korthaar

Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

10 wereldberoemde katten
Voedselbank voor huisdieren
10 praktische tips voor een fitte én blije kat
Delen:

Comments

  • Hallo Silvia,

    Ik heb het voor je gedeeld en als iedereen dat doet bereik jij een heel groot gebied voor de mensen.

    Hier alles oke en grote pooet en knuffel van Jip voor jullie allemaal.Controle *