De dolle 5 minuten

Het leven van Mauws en Mimi 2 reacties 16 mei 2016

De dolle 5 minuten van een kat, welke kattenbezitter herkent dit niet? Mauws en Mimi kunnen super lief, rustig aan het kroelen zijn en ineens veranderen in dolle, dwaze katten die achter elkaar aan rennen door het hele huis.
Als twee gekken rennen ze door het huis, de trappen op en af, over de banken, over de stoelen… Ze maken slidings en glijden over de vloer. Alles en iedereen moet wijken. Niets lijkt meer veilig in huis. De poezen gebruiken dit om hun overtollige energie kwijt te raken. Ik vind het vooral een grappig gezicht. Gelukkig slopen ze niets tijdens hun avonturen.

Het andere moment liggen ze weer rustig te kroelen, zichzelf te wassen en weer heerlijk lief te wezen. De rust is dan wedergekeerd in Huize Mauws en Mimi.

Dit gedrag komt bij iedere kat voor, en schijnbaar zelfs bij Ragdolls. Bij Mauws en Mimi komt dit gedrag vooral voor in de ochtend of aan het begin van de avond. Dit gedrag geeft duidelijk de aard van het beestje aan, een stukje oerinstinct. In het begin van de ochtend en aan het begin van de avond is het de beste tijd voor de kat om te gaan jagen.

Soms lijken Mauws en Mimi mij ook uit te dagen tijdens de dolle 5 minuten. Ze komen dan in mijn buurt en bij elke beweging rennen ze weg alsof ik ze wil opeten. Zo grappig om te zien.
Toen Mauws en Mimi nog een kitten waren duurde de dolle 5 minuten veel langer. Het dolle uurtje ofzo.
Ik laat ze altijd maar even “uit rauzen”.

Hieronder zie je een grappig filmpje van Mauws en Mimi in hun dolle 5 minuten toen ze nog een kitten waren:

Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Ophalen van Mauws en Mimi!! - Het vervoeren van een kat
De gewoontes van Mimi
Mauws en Mimi en onze kinderen
Delen:

Comments

  • Ik zit hier nog met twee kittens dus voor mij is het nog het dolle uurtje. Het is wel zo leuk om te zien. Op de bank, in de bank, achter de bank. Vanochtend kon ik alle kussens van de bank van de grond oprapen! Rare katten 😉Controle *