Eindelijk fijne kattenborstels gevonden!

Het leven van Mauws en Mimi, Informatief 0 reacties 23 augustus 2016

Al meerdere keren schreef ik over kattenborstels, meestal niet positief… Mauws en Mimi vonden borstelen gewoon écht niet leuk. Zodra ik al een borstel pakte waren ze foetsie!
Ze hadden echt een hekel aan de borstels en het kammen. Ik had inmiddels vijf verschillende borstels in huis gehaald. Van de Furminator tot een handschoen… Geen enkele kattenborstel was een succes. Ik heb zelfs mijn eigen borstel geprobeerd, ook zonder succes. Maar… we hebben eindelijk fijne kattenborstels gevonden!

Ten einde raad gingen wij een tijdje terug met Mauws en Mimi naar de trimsalon. Ik had verwacht dat dit één groot drama zou zijn en veel stress voor ze zou opleveren bij Mauws en Mimi, maar tot mijn verbazing ging dit uitstekend! Ik heb goed opgelet welke borstels zij gebruikte en heb veel doorgevraagd over de verschillende borstels. Zij vertelde welke borstel goed en slecht is voor de vacht van katten. Ze vertelde onder andere dat de Furminator heel schadelijk is voor de vacht van katten. Deze beschadigt de vacht enorm. Hier schrok ik best wel van, gezien de vele goede recensies op internet en de prijs van de borstel.

Eenmaal thuis aangekomen ben ik opzoek gegaan naar de drie borstels die zij aanraadde. Ik heb via het internet de borstels besteld en een dag later had ik ze al in huis.
Eenmaal in huis heb ik de verschillende borstels getest. En met een positief resultaat. Mauws en Mimi vinden het nu heerlijk om geborsteld te worden. Heel erg fijn!

Op foto 1 en 2 staat de kam afgebeeld die perfect is voor het klitvrij maken van de vacht bij langharige katten. Met deze kam kunnen klitten verwijderd worden, maar bij regelmatig gebruik kan deze kam ook nieuwe klitvorming voorkomen. De lange tanden van de borstel zorgen ervoor dat de vacht goed te kammen is. Het ronde uiteinde van de tanden voorkomt beschadigingen aan de huis van de kat.

Op foto 3 staat de Ferplast Gro 5862 grof afgebeeld. Deze borstel is te gebruiken voor zowel katten als honden en is geschikt voor de halflange en langharige vacht. De ronde uiteinden van de tanden voorkomt irritatie en beschadiging aan de huid. Deze borstel vind ik ideaal voor het verwijderen van de losse haren.

Op foto 4 staat de Ferplast Gro 5878 afgebeeld. Ook deze kam is geschikt voor zowel katten als honden en is geschikt voor de halflange en langharige vacht. Deze kam heeft roterende tanden, hierdoor kan de borstel nauwelijks vast komen te zitten in de vacht waardoor hij erg prettig borstelt.

Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Giftige tuinplanten voor katten
Wanneer mag een kitten bij de moeder weg?
Mauws en Mimi weer genieten in de tuin - Fotodagboek #2
Delen:

Comments

Er zijn nog geen reacties. Laat als eerste een reactie achter.Controle *