En toen ontsnapte Mauws

Het leven van Mauws en Mimi 0 reacties 27 februari 2016

Het was een mooie zonnige dag. Voor het eerst nam ik Mauws en Mimi mee naar buiten, aan een lijntje in de tuin. Het leek allemaal zo leuk, tot Mauws ontsnapte… Het is niet leuk als je kat ontsnapt.

Mauws en Mimi zijn echte binnenkatten. Het ras, de Ragdoll, leent zich niet om de straat op te gaan. Ook al wonen wij erg rustig en ligt ons huis direct aan een park, het ras laat het niet toe. Een Ragdoll wordt slap als je ze oppakt, iedereen kan ze dus zo meenemen. Ook zijn ze voor de duvel niet bang. Tuterende auto’s… Daar gaan ze niet voor aan de kant… Veel te gevaarlijk dus.

Het was een prachtige dag, het zonnetje scheen heerlijk en overal op Social Media zag ik katten die heerlijk van het zonnetje genoten. Ik vond het zielig voor Mauws en Mimi om ze niet te laten genieten van het zonnetje.

Omdat wij nog geen schutting aan de achterkant van ons huis hebben en de tuin nog niet kat-ontsnap-proof hebben, nam ik Mauws en Mimi aan een lijntje mee onze tuin in. Kan niets gebeuren, dacht ik!

Ik deed de tuigjes om, niet te strak, want ik wilde niet dat het ze zou knellen of dat het in hun vel zou ‘snijden’.

Ik pakte een stoel en ging rustig in het zonnetje zitten. Mauws en Mimi zaten in het begin in elkaar gedoken, maar ze ontdooiden beetje bij beetje. Langzaamaan begon Mauws de tuin te verkennen. Ook Mimi’s houding veranderde langzaam naar een wat onstspannere houding. Het ging super goed. Mauws liep naar de tuinstoelen toe en begon rustig te snuffelen.

Tot daar ineens Diederick onze tuin in kwam. Diederick is onze sociale buurtkat. Echt een super lieve kat, die altijd aandacht wilt en altijd de aandacht opzoekt.

Ik keek naar de houding van Mauws en Mimi en die keken niet raar op van zijn bezoek. Zij zagen hem wel vaker voor het raam en kende hem dus al wel van horen en zien.

Ook Diederick leek erg kalm en blij Mauws en Mimi eens te zien. Heeeeel langzaam zocht hij toenadering tot Mauws. Zij was tenslotte al op ontdekking gegaan en zat een eindje verderop bij de stoelen. Ik bleef hun nauwlettend in de gaten houden. Lichaamstaal was goed, geen rare blikken, geen hoge rug en geen dikke staart. Ook Mimi liep opgewekt richting Mauws en Diederick. Dus ik dacht: dat zit helemaal goed. Mauws en Diederick waren inmiddels zo close dat ze elkaar bijna kuste.

Ineens schrok Mauws zo hard dat ze onder de stoelen door naar de achterkant van de tuin wilde rennen… Bij haar actie vloog haar harnasje af en liep ze ineens los in de tuin. Rennend naar de achterkant van de tuin, waar geen poort is. Ook Diederick schrok en rende erachteraan.

Ik schreeuwde meteen: “Mauws, Mauws, Mauws!!!!!” En na een paar keer roepen bleef ze stil zitten. Diederick zat achterin de tuin te kijken wat er gebeurde. Snel deed ik de schuifpui open, propte Mimi naar binnen en probeerde Mauws te lokken om naar de schuifpui te komen.

Ik was zo bang dat ze weg zou lopen, in angst en paniek…

Het roepen had geen zin, Mauws zat super stil in het midden van de tuin en veroerde zich niet…

Ik was bang dat wanneer ik naar haar toe zou lopen ze weg zou rennen… Maar er zat niets anders op dan het te proberen. Ik liep naar toe en pakte haar op. Gelukkig liet ze zich makkelijk pakken. Ze veroerde zich niet. Bij het oppakken voelde ze raar… Helemaal stijf. Een stijve Ragdoll is niet zoals het hoort. Het voelde dan ook heel naar.

Binnen aangekomen heb ik haar en Mimi wel 100 knuffeltjes gegeven. Ze waren duidelijk aangeslagen en Mauws leek wel in shock. Ze staarde maar voor zich uit…

Na een paar minuten vlogen ze beide naar zolder.

Na een 3 kwartier waren en nog geen Mauws en Mimi te bekennen… Dus nam ik een kijkje op zolder. Weggekropen achter het dekbedovertrek dat over de reling van de trap hing zag ik Mauws en Mimi… Angstig en bibberig…

Ik voel me zo schuldig… Wat er allemaal wel niet door mijn naïviteit had kunnen gebeuren… Diederick had Mauws en Mimi wel kunnen aanvallen, Mauws had wel weggerend kunnen zijn… Er gingen allemaal doemscenario’s door mijn hoofd.. Allemaal door mijn schuld.

Hopelijk zijn Mauws en Mimi snel weer de oude :-( vind het zo zielig.

 

Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Mauws en Mimi naar de trimsalon
Mauws en Mimi in de sneeuw
Mauws en Mimi en onze kinderen
Delen:

Comments

Er zijn nog geen reacties. Laat als eerste een reactie achter.Controle *