Kat mee op vakantie?

Informatief 0 reacties 7 mei 2019

Het is alweer lente en de vakantieperiode staat voor de deur, maar wat doe je met je kat tijdens de vakantieperiode?
Het blijft een lastige keuze wat je gaat doen met je kat in de vakantieperiode.
Gaat jouw kat mee op vakantie of blijft jouw kat lekker thuis in zijn eigen vertrouwde ? Kies je dan voor een verzorger aan huis? Of  kies je voor een kattenpension?

Kat op vakantie
Foto: alleskatten.nl

Kat meenemen op vakantie

Sommige mensen plannen hun vakantie zo dat zij de kat mee kunnen nemen op vakantie. Ze kiezen dan bewust voor een locatie waar de kat mee naar toe kan, zoals een huisje waar huisdieren toegestaan zijn of zij kiezen voor een camping waar zij de kat mee naar toe mogen nemen. Ze vinden het fijn dat de kat meegaat op vakantie. In de praktijk blijkt toch dat veel kattenliefhebbers er bewust voor kiezen om hun kat thuis te laten. Soms uit praktische overwegingen, soms uit angst om de kat kwijt te raken tijdens het avontuur.

Kat uit logeren

Sommige katten vinden het helemaal niks en andere katten vinden het hartstikke fijn en gezellig; uit logeren (bij een bekende).
Het is wel handig om je kat van te voren een keer een nachtje te laten proefslapen voordat je besluit om 2 weken op vakantie te gaan.
Zo kun je zien of je kat het fijn vindt of juist helemaal niet. Dit verschilt per kat.
Ook kun je ontdekken of er behoefte is aan bepaalde spullen voor de kat waar je van te voren nog niet over na gedacht had om mee te geven aan het logeeradres.
Als het van beide partijen bevalt kun je met een gerust hart op vakantie gaan terwijl je kat uit logeren is.

Verzorger voor de kat aan huis

Katten vinden het fijn om in en rondom hun eigen huis te verblijven. Soms is dit de enige of de beste oplossing voor je kat. Je kunt er dan voor kiezen om een (betaalde) kattenoppas in te schakelen die dagelijks langs komt om met je kat te spelen en te verzorgen. Dit kan een betaald iemand zijn, maar misschien kun je ook een bekende regelen, zoals een familielid, de buurman of een vriend of vriendin die voor je kat wilt zorgen terwijl jij op vakantie bent. Misschien is er wel iemand die wilt logeren in jouw huis en tegelijk willen zorgen voor jouw kat. Zo krijgt je kat extra veel liefde en aandacht.

Mocht je geen logeeradres hebben en ook geen verzorger aan huis kunnen vinden is een kattenpensioen een goede optie.

Vakantieperiode wat doe je met je kat

Foto: alleskatten.nl

Waar moet ik op letten bij een kattenpension?

In de praktijk blijkt dat veel mensen hun kat toch thuislaten en voor een van de vele kattenpensions kiezen. Kattenpensions moeten wel aan jouw eisen en wensen voldoen. Je wilt immers dat je kat goed wordt verzorgd. Een paar tips:

– Ga van tevoren langs om kennis te maken met de eigenaar van het kattenpension en om een indruk te krijgen van het kattenpension. Zo kan je afstemmen of je eigen voer mee mag nemen en wat nog meer de wensen en eisen zijn van het pension.
– Ook kun je dan de slaapplaatsen en speelruimtes zien. Sommige pensions hebben gemengde verblijven, sommige plaatsen alle katten apart van elkaar.
– Kattenpensions zijn verplicht het bewijs van vakbekwaamheid te hebben. Vraag hier gerust naar.
– Kijk goed rond bij het kattenpension, zodat je een goede indruk krijgt van waar jouw kat verblijft. Het is belangrijk dat deze ruimtes schoon en warm (genoeg) zijn en dat er genoeg ruimte is om te spelen.
– Houd er rekening mee dat kattenpensions ook eisen aan jou(w kat) kunnen stellen. Je kat moet doorgaans gevaccineerd zijn en soms zijn aanvullende vaccinaties zelfs verplicht. Ook wordt een chip op prijs gesteld en soms zelfs vereist.
– Het is raadzaam om je kat voor zijn verblijf een anti-vlooienbehandeling te geven omdat hij in het kattenpension met andere katten te maken krijgt. Sommige kattenpensions vragen zelfs een bewijs van het ontvlooien en ontwormen.
– Last but not least: Een kattenpension is vaak al ver van tevoren volgeboekt, zeker in de vakantieperiode. Reserveer dus op tijd.

Wat doe jij met jouw kat tijdens de vakantieperiode? Neem jij de kat mee of zorg je voor een goede oppas in eigen land?

Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

5 gevaren voor een kat tijdens de kerstperiode
Taiwan verbiedt eten van kattenvlees
Allergisch voor katten
Delen:

Comments

Er zijn nog geen reacties. Laat als eerste een reactie achter.Controle *