Het afsluiten van een kattenverzekering

Informatief 0 reacties 18 mei 2022

Ken je het twijfelgevoel…? Zal ik wel of geen kattenverzekering afsluiten voor mijn kat? Is het wel rendabel om mijn kat te verzekeren? Wegen de kosten op tegen de baten? In dit artikel neem ik je mee naar onze twijfels, overwegingen en keuze!

Twijfels

Je hoopt natuurlijk dat je kat nooit iets overkomt en dat hij lang en gelukkig zal leven, maar toch weet je het nooit zeker. Inmiddels zijn er al 3 zusjes uit het nestje van Mauws en Mimi overleden. Hierdoor werden we toch steeds weer aan het denken gezet. Want wat nou als ze ziek worden? Wat nou als ze tegelijk ziek worden? Kunnen we wel zoveel geld uitgeven aan de zorg die ze nodig hebben?
Wij besloten toch eens rond te gaan kijken voor een kattenverzekering. Het scheelt toch weer financiële stress en zorgen als onze katten ziek worden en dan weten wij zeker dat we de medische kosten kunnen betalen. zodat ze de zorg krijgen die ze verdienen!

Kattenverzekering vergelijken

Wij kwamen voor het vergelijken van een kattenverzekering uit op de website van Diks. Zij hebben een gemakkelijke online tool, waarbij je met een aantal gegevens een hele fijne vergelijking kan maken. Naast de premies weergeeft de tool ook de polisvoorwaarden. Dit is erg overzichtelijk. Wij vonden het belangrijk om de prijzen van kattenverzekeringen te vergelijken, want we kwamen erachter dat de prijzen en polisvoorwaarden enorm uiteen lopen.

Onze keuze van kattenverzekering

Na veel kattenverzekeringen te hebben vergelijken zijn wij uitgekomen bij Diks Verzekeringen. De website is overzichtelijk en het is erg prettig dat het afsluiten van de verzekering direct online te regelen is. Mauws en Mimi zijn al 7 jaar en worden niet meer door iedere kattenverzekering geaccepteerd. Bij Diks Verzekeringen kun je katten tot en met een leeftijd van 11 jaar nog verzekeren. Het declareren gaat eenvoudig online, maar kan ook per post en het is mogelijk een vrijwillig eigen risico te nemen, waardoor de premie betaalbaar blijft, maar je toch verzekerd bent voor grote medische kosten. Het is mogelijk om een vrijwillig eigen risico te nemen van € 100,- of € 250,- per jaar. Hierdoor krijg je een korting van 15% of 25% op de premie.

Kattenverzekering

Heb jij jouw katten verzekerd? Wat waren jouw keuzes om wel of geen kattenverzekering te nemen?

 

 

Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Vuurwerkangst bij katten (tips)
Wij zijn overgestapt van voer
Wanneer mag een kitten bij de moeder weg?
Delen:

Comments

Er zijn nog geen reacties. Laat als eerste een reactie achter.Controle *