Mauws en Mimi & een baby

Het leven van Mauws en Mimi 2 reacties 10 januari 2017

Het is alweer enige tijd geleden dat wij in ons gezin een prachtig wondertje mochten verwelkomen. September 2016 was een bijzondere maand, de maand dat ons zoontje werd geboren. De maand waarin Mauws en Mimi kennis konden maken met ons zoontje. De vraag van te voren was natuurlijk: hoe reageren Mauws en Mimi op de komst van een baby?
Je leest het in deze persoonlijke update: Mauws en Mimi & een baby!

Hoe reageerden Mauws en Mimi op de eerste kennismaking met de baby?

In het begin wilden Mauws en Mimi helemaal niets weten van de baby. Zoals ik voor genomen had heb ik bij thuiskomst de Maxi-cosi, met daarin de baby, op de grond gezet om de poezen kennis te laten maken met de baby.

De ontmoeting tussen de poezen en ons zoontje viel mij erg tegen. Het ws niet echt een warm ontvangst. Van te voren had ik al helemaal een beeld… Twee poezen snuffelend aan de Maxi-cosi. Snuffelend van nieuwsgierigheid. Twee poezen die ons kindje welkom zouden heten.

Tot mijn verbazing kwam alleen Mauws even kort kijken… Ze keek een keer en verdween weer. Mimi nam niet eens de moeite om te komen kijken. Ze vonden het beide niet interessant genoeg en keken verder niet meer naar ons zoontje om.

Eerste kennismaking met Mauws

Hoe gaat het nu met Mauws en Mimi en de baby?

Nu een paar maanden verder gaat het steeds beter. Zowel Mauws als Mimi tonen steeds meer interesse in ons zoontje. Beetje bij beetje komen ze steeds een beetje dichterbij.

Hoe reageerde Mauws op de komst van de baby?

Mauws is echt een schatje. Altijd al geweest en nog steeds. Ons zoontje huilt gelukkig niet veel, maar wanneer hij zijn flesje wilt en zijn keel wagenwijd open zet om te huilen komt Mauws meteen op het geluid af om te kijken of de baby in orde is. Met een zorgzame blik kijkt ze naar ons zoontje en daarna naar ons. Met een vragende blik alsof ze wilt zeggen: “Jullie zorgen er toch wel voor dat dit mannetje zijn flesje krijgt?” Zodra ze ziet dat wij het flesje aan het maken zijn verdwijnt ze weer. Het gaat goed met de baby denkt ze, dus is het goed voor haar en gaat ze weer haar eigen gang.

Mauws ligt steeds vaker graag in de buurt van ons zoontje, maar nooit heel dichtbij. Altijd op gepaste afstand.

Mauws met baby

Hoe reageerde Mimi op de komst van de baby?

Mimi is de kat die normaal echt niet naar de mensen toe wilt komen. Ze leeft in haar eigen leven en komt alleen bij mij. Ze zoekt graag een rustig plekje op en komt alleen naar mij op momenten dat niemand het ziet. Dan kruipt ze op mij en wilt ze er niet meer van af. Ze eist al mijn aandacht op en gaat niet weg voordat ze alle aandacht heeft gehad die ze wilt. Van andere mensen wilde ze helemaal niets weten.
Langzaam aan begint hier verandering in te komen. Doordat ik veel aandacht aan mijn zoontje geef  en minder tijd over houdt voor de katten trekt ze automatisch meer naar mijn vriend en mijn ouders toe. In het begin mocht niemand haar aaien, alleen ik… Mimi bewaakt baby
Als andere mensen of kinderen er waren kwam ze wel kijken… Ze kwam ook best dichtbij… Maar zodra iemand een poging deed om haar te aaien was ze weg.

Na de geboorte van ons zoontje zoekt ze steeds meer mijn vriend en ouders op. Ze gaat op de helft van het bed van mijn vriend liggen, zodat hij niet om haar heen kan en sinds kort mag hij haar ook aaien, zonder dat ze verwaand opstaat en wegloopt.
Mimi is ook de gene die wel dichtbij ons zooitje durft te gaan liggen…
Wij hebben een co-sleeper, waarvan ik de spijlen omhoog doe als we gaan slapen. Tegenwoordig vindt ze het dus heel fijn om ervoor te gaan liggen en hem te bewaken. Ze ligt dan tussen ons zoontje en mij in.

Mauws en baby

Hoe ervaar ik de komst van onze newborn baby in combinatie met katten?

Ik merk dat ik veel minder tijd voor ze heb… Kon ik eerst nog een hele avond knuffelen met de katten, ben ik nu veel meer tijd kwijt aan mijn zoontje. Het liefst wil ik iedere minuut van de dag mijn aandacht geven aan mijn zoontje. Zoveel mogelijk tijd met hem doorbrengen.

Na een tijdje merkte ik dat ik écht te weinig tijd aan de katten heb besteed in de afgelopen tijd. Een baby kost veel tijd en als werkende moeder wil je toch veel tijd doorbrengen met je kindje, maar de katten verdienen ook hun aandacht. Ik heb ze niet in huis genomen als kamer-opvulling, maar omdat ik het leuk vind om katten te hebben en met ze te knuffelen.

Ik kon goed aan de poezen merken dat ik te weinig aandacht aan ze heb besteed de afgelopen periode. Uiteraard wel logisch, maar iets wat ik niet wil. De vacht van allebei de poezen zat onder de klitten en ze snakten naar aandacht, van zowel mij, maar zeker ook van mijn vriend. Iets wat ik niet gewend was. Ze waren normaal echt MIJN vriendinnetjes… En nu moet ik ze ineens delen. Dat is even wennen. Ik besefte dat ik de katjes echt te kort deed en besloot ze weer alle aandacht te geven die ze verdienen. Ik heb de vacht geborsteld en weer helemaal klitvrij gemaakt en geef ze weer de aandacht die ze verdienen!

Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Sterilisatie van Mauws en Mimi
Wij zijn overgestapt van voer
Mauws en Mimi voor het eerst naar buiten - Fotodagboek #1
Delen:

Comments

 • Wat een leuk stuk heb je geschreven over de poesjes met de baby en te vernemen hoe het tussen hen gaat. Prachtige foto’s ook vooral die gele snuitjes, maar dat begrijp ik helemaal hoor.

  groetjes Els.

  • Hoi Els,

   Ik vond het eens tijd voor een leuke update.
   Er komen binnenkort nog meer leuke artikelen online over Mauws en Mimi :)
   Ik had afgelopen zaterdag enorm zin om leuke artikels te schrijven. Hihi.

   Liefs,
   SylviaControle *