Mauws en Mimi naar de trimsalon

Het leven van Mauws en Mimi 2 reacties 30 mei 2016

Eindelijk was het dan zover. Met Mauws en Mimi naar de trimsalon. Op Facebook zag ik een foto van een Ragdoll waar zoveel haar vanaf was gekomen na een trimbeurt dat ik daar zwaar van onder de indruk was. Ik vroeg haar met welke borstel zij de Ragdoll had geborsteld. Hier moest ze wel om lachen. Ze was namelijk met haar Ragdoll naar de trimsalon geweest. De kat zag er zo mooi getrimd uit dat ik besloot ook eens rond te gaan kijken naar een kattentrimsalon bij ons in de buurt.

Ik vroeg de vrouw op Facebook naar welke trimsalon zij was geweest met haar Ragdoll en ze was naar De Kattensalon van Sonja van Leeuwen geweest, in Apeldoorn. Na wat kattensalons vergeleken te hebben zei mijn gevoel dat ik er goed aan deed om met Mauws en Mimi ook naar Sonja toe te gaan, ondanks dat het voor ons ruim 40 km rijden was.

De heenreis

Ik vond het allemaal best wel spannend. Het is toch in totaal een autorit van 1,5 uur en dan nog de trimbeurt, wetende hoeveel hekel ze hebben aan borstelen. Zou het niet teveel stress voor ze opleveren? Hoe zouden de poezen het in de auto doen? Het is toch wel even een lange rit voor ze.

Voordat we vertrokken had ik al wat dingentjes voorbereid om het de poesjes zo aangenaam mogelijk te maken. Ik had wat lekkere dekentjes op de achterbank gelegd en besloot ik achterin de auto te gaan zitten zodat ik ze op hun gemak kon stellen. Ook had ik wat kattensnoepjes meegenomen om ze af te leiden, te belonen of te troosten.

Mimi, die normaal altijd wat bangig is en Mauws die altijd zo stoer is, verbaasde mij beide enorm. Het was juist Mimi die in de auto heel rustig was en lekker om haar heen aan het kijken was en Mauws was de gene die de hele tijd angstig aan het mauwen was. Mauws begon zelfs een beetje te hyperventileren… Ik schrok me dood. Als dit de voorbode van de avond was…. Ik hield mijn hart vast.

De Kattensalon

Eenmaal aangekomen bij De Kattensalon waren de katten vrij snel weer gekalmeerd. Sonja heeft een soort glazen benche waar we Mimi hebben neergezet en Mauws mocht meteen plaats nemen op de trimtafel. Mimi was heerlijk rustig en zat rustig om zich heen te kijken vanuit de tas. Ook Mauws leek het fijn te vinden dat ze aangekomen was op bestemming. Ze keek rustig om zich heen en liet het over zich heen komen. Toen Mimi aan de beurt was lag Mauws rustig in de glazen benche om haar heen te kijken.

Sonja legde een hoop uit. Ze vertelde wat ze ging doen, welke kammen ze gebruikte en nog veel meer. Ze nam uitgebreid de tijd om de katten te observeren en ze op hun gemak te stellen voordat ze begon met de trimbeurt. Ze kletste een hoop en legde alles uit wat ze ging doen en waarom ze dat zo ging doen.

Sonja vertelde dat Ragdolls bekend staan om hun lieve karakter, maar op de trimtafels ware draakjes kunnen zijn.

Trimbeurt Mauws

Ondanks dat Ragdolls bekend staan als draakjes van katten op de trimbank, waren Mauws en Mimi heel erg lief, tot grote verbazing van Sonja. Mauws liet het allemaal over haar heen komen en ze kon er zelfs een beetje van genieten. Wat een haren komen er vanaf zeg! Een enorm groot verschil. Mauws was achteraf erg zenn geworden van de behandeling en ze zag er weer prachtig verzorgd uit.

Trimbeurt Mimi

Voor Mimi was ik vooraf nogal huiverig hoe ze zou reageren in de trimsalon. Thuis rent ze al weg zodra de borstel te voorschijn komt.

Sonja stelde Mimi op haar gemak en gaf haar alle tijd en ruimte om te wennen.
Mimi “mopperde” wel een beetje, maar ze liet het allemaal gebeuren. Ze “kletste” er heel wat af met Sonja.
Sonja was erg tevreden, zowel over het resultaat als over het gedrag van onze schatten!

Voor en na foto’s

De voor en na foto’s zijn verbluffend… Hoeveel overtollig haar kan een kat hebben?
We zijn heel blij met het resultaat en Mauws en Mimi… die voelen zich als herboren.

Mauws

Mimi

De terugreis

Hoe paniekerig Mauws op de heenweg was, hoe relaxt en zenn ze op de terugreis was. Ze was heerlijk ontspannen en lag op een gegeven moment lekker languit te slapen op de achterbank. Ook Mimi was ontspannen en lag er relaxt bij. Het heeft ze duidelijk goed gedaan. Dankzij Sonja zijn ze een mooie ervaring rijker en kunnen ze er weer even tegenaan.

De Kattensalon

Wij willen Sonja heel erg bedanken voor de goede zorgen. Wij kunnen en zullen iedereen De Kattensalon dan ook sterk aanbevelen.

De gegevens van De Kattensalon zijn:

De Kattensalon
Sonja van Leeuwen
Drostendijk 30
7341SH Beemte-Broekland (gemeente Apeldoorn)

Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Waarom hebben wij twee katten?
De dolle 5 minuten
De gewoontes van Mauws
Delen:

CommentsControle *