Mauws en Mimi verkouden

Het leven van Mauws en Mimi 1 reactie 28 april 2016

Afgelopen week was het effe schrikken… Mauws en Mimi waren goed verkouden! Zodra een kat begint te niezen gaan mijn haren al overeind staan, wat dat betreft ben ik echt een zenuwpeesje! Ik denk dan meteen aan de niesziekte en andere horrorscenario’s. De oogjes van Mauws en Mimi leken wat waterig en de oogjes en neusjes waren ook wat viezig. Het was bijna weekend en ik besloot ze maar eens goed te observeren in het weekend om vervolgens actie te kunnen ondernemen.

Mauws en Mimi - verkouden

Wat meteen opviel is dat Mimi wat vaker dan normaal bij (nouja, eigenlijk OP) mij lag. Ze lag met haar kopje op mijn hand en ik voelde steeds een straaltje snot lopen, zo sneu… Mauws nieste af en toe zo hard en met consumptie dat mijn hele hand/ arm nat was. Verder waren ze wel levendig, speelden ze gewoon en aten ze ook zelfstandig.

Zondag leek het toch al wel een heel stuk beter te gaan. Ze hadden geen loopneusjes meer en de oogjes zagen er ook weer wat beter uit. Gelukkig maar, weer een hele opluchting.

Maandag heb ik (op advies van Renate) voor de zekerheid de dierenarts opgebeld en gevraagd wat ik moest doen. Na mijn verhaal gedaan te hebben vertelde de dierenarts dat ik mij geen zorgen moest maken.
Het advies was om de katjes goed in de gaten te houden en wanneer het weer verslechterd… toch even langskomen voor de zekerheid.

Mauws en Mimi - snoterverkouden uitgelicht

Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Zwangerschap en katten
Eindelijk fijne kattenborstels gevonden!
De gewoontes van Mauws
Delen:

CommentsControle *