Taiwan verbiedt eten van kattenvlees

Amusement, Informatief 3 reacties 4 mei 2017

Als echte kattenliefhebber kan ik het me niet voorstellen, het eten van een kat, oftewel het eten van kattenvlees. Ik moet er niet aan denken. Alleen bij het idee word ik al misselijk. Toch worden in veel, vooral Aziatische, landen katten gegeten. Taiwan is zo’n land. In Taiwan was kattenvlees jarenlang een echte delicatesse, maar er is goed nieuws! Taiwan verbiedt het eten van katten. Hoera!

Het parlement heeft in april 2017 de consumptie van zowel katten als honden verboden. Ook staat er een boete van duizenden euro’s op het in je bezit hebben van kattenvlees.

In Nederland wordt er veel te weinig gedaan aan de mishandeling van katten en dieren in het algemeen. Taiwan timmert hard aan de weg wat betreft dierenrechten, want zij stelt ook de mishandeling en het doden van katten strafbaar. Je kan er zelfs de gevangenis voor in draaien.

De reden van de nieuwe aanpak van het parlement? Een massaal protest nadat er filmpjes op het internet verschenen van mishandeling en het doden van katten en honden. Er kwam onlangs nog een militair in opspraak die een hond doodsloeg. Het filmpje ging viral en het leger maakte zelfs excuses.

Taiwan verbiedt eten van kattenvlees

Bron: Nu.nl

Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Twintig keer kattenlogica
Mauws en Mimi voor het eerst naar buiten - Fotodagboek #1
Lost Kitties, de hipste rage van dit moment
Delen:

Comments

  • Hallo Sylvia, laat ik het hopen dat het zo is, maar je weet er zijn heel veel achterdeurtje hoor. Maar het begin is gemaakt in ieder geval. Het eten van hond en kat is al een en al verschrikkelijk, maar de wijze hoe ze aan het einde van hun leven moeten komen nog veel erger. Ik ga er maar vanuit dat je op de hoogte bent van het feest in China over honden vlees eten, nou zo verdwijnen ook de katten in de pan. Ik hou en nu maar vlug over op, want hier krijg ik wel zo’n verdriet over. Heel veel groetjes en liefs van mij en knuffels voor Koen en de Mauwsjes van mij en Jip. Els.

    • Hoi lieve Els en Jip, ik eet nooit Chinees in Nederland, veel te bang dat er ook verdwaalde poezels in zitten.. ik moet er niet aan denken. Het zou fijn zijn als ze het in Azië echt zouden verbieden. :-) Hoe is het met jullie? Zijn er nog spullen die ze nodig hebben bij de poezenopvang waar jij wel eens komt? Veel liefs

  • Hallo Sylvia. Ja ik ga eens in de 3/4 weken een middag naar Kattendorp Harfsen. Het is er heel erg fijn, maar ja dat wist je natuurlijk al. Wat ze er heel hard nodig hebben zijn oude hand/baddoeken, oude lakens, dekbed overtrekken. moltons,poezen dekentjes, mandjes,kussentjes, plaids, oude dekbedden, Natvoer voor de ziekenboeg. Best veel, maar weet je als het erg vuil is gaat het de container in, ze kunnen niet beginnen aan het uitwassen. Ik schooi nog wel eens wat af zo links en rechts en soms heb ik weer wat en neem ik het mee. Ze zijn er erg blij mee. In de zomer verbruiken ze wat minder omdat de poesjes veel buiten zijn, maar in de winter gaat het natuurlijk erg hard. Ja wat wil je met zo’n 200 katten/poezen. Ze hebben wel een opslagruimte. Nu heb ik gezegd tegen hen dat als ze even geen ruimte hebben ik het wel in mijn berging wil bewaren wat ik van deze of genen krijg. Ik heb ruimte zat.
    Met Jip gaat het goed, hij is nu gewend dat hij alleen met mij woont, hij kan zich alleen erg goed bezig houden en we spelen ook regelmatig op de dag samen. Ik zorg er heel goed voor dat hij ook genoeg aandacht krijgt. Hij is een schat van een Jip en ik wens dat hij nog heel lang bij mij mag zijn. Je weet natuurlijk dat we 12 April feest hadden voor zijn 10de verjaardag.
    Ik zelf heb soms nog diepte punten, maar dat zal altijd zo blijven, heb teveel in mijn rugzak zitten is mij verteld door Psychologe waar ik jaren heb gewerkt. Ik heb van hen geleerd er mee om te gaan. maar op die momenten moet ik er hard voor werken hoor.
    Ik ben steeds blij dat ik leuke dingen van jullie te zien krijg en zeker van Koen en de poesjes. Hier geniet ik van, geef ze van mij en Jip veel knuffels. Geweldig dat het met de zwangerschap van Renate goed gaat. Voor jullie veel liefs van mij.Controle *