Voeding uitzoeken voor je kitten? Hier moet je rekening mee houden

Informatief 0 reacties 28 juli 2021

De kat is een ontzettend populair huisdier. Voor veel mensen zijn katten een geschikt huisdier omdat ze relatief makkelijk te houden zijn. Het is wel belangrijk om bij aanschaf van een kat weloverwogen te werk te gaan en te beseffen dat een kat tijd, energie, aandacht en geld kost. Na aanschaf van je kat wil je natuurlijk de beste voeding uitkiezen. Hieronder meer informatie over de beste voeding voor jouw kat.

Rassen

Er bestaan veel verschillende soorten kattenrassen, grote en kleine, kort- en langharig, maar ook dunne en dikke katten. De hoeveelheid voeding die een kat nodig heeft naast het ras ook met andere verschillende factoren te maken zoals, stofwisseling en de hoeveelheid activiteit. Ook hebben kittens andere voeding nodig die aansluit bij de behoeften van een jong dier. Royal Canin Kitten droogvoer met een leeftijd van 4 tot 12 maanden bevordert de spijsvertering en ondersteunt de natuurlijk weerstand tijdens de groeifase. Geen enkele kat is hetzelfde, dus zorg ervoor dat de voedingswensen van jouw kat goed zijn afgestemd op de benodigde voedingsstoffen.

Brokken

Brokken zijn belangrijk voor het tandvlees en de tanden van een kat. De brokken schuren langs de tanden waardoor er minder kans op tandsteen is en dit houdt het tandvlees gezond. Naast droogvoeding is ook natvoeding een optie. Natvoeding heeft een sterke geur en veel katten vinden dit ontzettend lekker. Slechte kwaliteit natvoeding heeft al snel invloed op de ontlasting en hierdoor wordt het minder goed gegeten. Het grote nadeel van het alleen geven van natvoeding, is dat een kat wel last kan krijgen van tandsteen.

Kittens

Goede voeding is belangrijk voor de groei en gezondheid van je kitten. De eerste weken drinken kittens alleen maar moedermelk. Na vier weken kunnen de kleine katjes bijgevoerd worden met blikvoeding. Vanaf zeven weken kunnen de meeste kittens over op vast kittenvoer en hoeven ze niet meer bij de moeder te drinken. Gemiddeld eet een kitten vijf keer per dag. De maag van een kitten is nog niet groot, waardoor ze steeds kleine hoeveelheden eten. Brokjes kunnen de hele dag blijven staan; deze blijven vers en knapperig. Na negen weken verlaten de kittens het nest naar de nieuwe eigenaar.

Je wilt je kleine kitten natuurlijk een zo goed mogelijk thuis geven en daar hoort ook goede voeding bij.  Zoek het internet eens af naar de verschillende mogelijkheden of laat je helpen door een specialist.

 

Voeding voor je kitten

Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Gebitscontrole en inenting van Jesper
Waarom het leuk is om een kat te hebben
Het afsluiten van een kattenverzekering
Delen:

Comments

Er zijn nog geen reacties. Laat als eerste een reactie achter.Controle *