Waarom het leuk is om een kat te hebben

Informatief 0 reacties 21 juni 2016

Al vanaf kleins af aan hebben wij katten in huis gehad. Ik kan mijzelf dan ook geen thuis zonder katten voorstellen, maar waarom is het leuk om een kat in huis te hebben? Er zijn veel voordelen van een kat in huis.

  • Een kat biedt mij veiligheid. Er is altijd iemand als ik naar huis toe ga en er is altijd iemand die op me wacht als ik thuiskom.
  • Het leukste aan het hebben van katten vind ik dat je nooit meer alleen thuis bent. Zodra ik aan kom rijden zitten Mauws en Mimi mij al op te wachten om mij liefdevol te begroeten bij binnenkomst.
  • Je hebt geen tv meer nodig. De katten zorgen voor de entertainment in huis. Ik kan heerlijk naar ze kijken hoe ze aan het spelen zijn, de dolle 5 minuten hebben, hoe ze aan het knuffelen zijn met elkaar en ik kan er zelfs van genieten als ze slapen. Zo lief en snoezelig. Dan smelt je toch weg?
  • Ze vangen kleine beestjes. Voor iedereen die bang is voor spinnen en andere kleine beestjes is de beste tip; neem een kat. Katten vangen kleine beestjes.
  • Katten werken als therapie voor mij. Ik kan ze lekker aaien en knuffelen. Ik krijgt veel liefde van ze. Ook hebben katten een goede intuïtie. Ze voelen het aan je als er iets is en zoeken je dan extra op om je te troosten. Ze geven mij een goed gevoel en helpen me door alle tegenslagen heen, no matter what.
  • Het geeft mij een ontspannen gevoel om een kat om mij heen te hebben. Het verlaagt je stressniveau. Dit verlaagt weer het risico op hart- en vaatziekten, kortom een kat is goed voor je gezondheid.
  • Katten zijn zelfstandig. Ze kunnen zichzelf goed redden en ze hoeven niet uitgelaten te worden.
  • Het allerbelangrijkste is dat een kat mij onvoorwaardelijke liefde biedt! Een kat zal nooit over je oordelen en je ergens voor veroordelen.

Wat vind jij leuk aan het hebben van katten in huis? Kan je je vinden in mijn argumenten waarom ik het leuk vinden om een kat te hebben?

Waarom het leuk is om een kat te hebben?

Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Wat heb je nodig voor een kat?
Ikea Lurvig kattencollectie
Alle informatie over de krabpaal
Delen:

Comments

Er zijn nog geen reacties. Laat als eerste een reactie achter.Controle *