De zwangerschap vs. Jesper en Snickers

Het leven van Jesper en Snickers 2 reacties 2 mei 2017

De zwangerschap gaat gestaag verder. In deze blog neem ik je mee in het verhaal van de zwangerschap vs. Jesper en Snickers.

Met bijna 29 weken op de teller, worden we toch voorzichtig heel nieuwsgierig.
Hoe zal de baby eruitzien? Op wie lijkt de baby het meest?
Ik verlang ondertussen vreselijk naar lekker terrasweer, leuke dingen doen nu het nog kan.
Het kamertje is zo goed als klaar, de box staat al beneden en de kinderwagen staat in de bijkeuken. Voorzichtig komt hier nesteldrang om de hoek zetten en dat hebben de katten door…

Ochtendrituelen, samen met Snickers en Jesper

Snickers wekt me ‘s morgens, meestal rond een uur of half 10.
Soms is het vervelend, maar het is vooral heel lief. Iets dat zeggen wil; “Wij zijn wakker, kom je ook”?
Dikke knuffels krijg ik dan, van allebei. Jesper staat als een hondje tegen mijn benen, Snickers drukt zijn kopje tegen mijn wang. Meestal gaan de katten daarna hun eigen gangetje weer.

Snickers trekt meer naar Alex

Wat opvalt is dat Snickers meer naar Alex neigt. Snickers houdt hele concerten als hij merkt dat Alex wakker is of als Alex staat te douchen. Om al om die reden zit Snickers 9 van de 10 keer op de wasmand met Alex te kletsen als deze zich staat aan te kleden.
Wat ze allemaal tegen elkaar zeggen weet ik niet, maar het klinkt heel gezellig.
En Snickers vindt het fantastisch (en Alex stiekem ook, hihi).

Met het eten zit Jesper nog wel eens op een stoel naast ons, met een serieuze blik toe te kijken.

De zwangerschap vs. Jesper en Snickers

Nesteldrang

Nesteldrang vinden de heren maar niks, ze snappen er helemaal niks meer van. Stofzuigen deden we al dagelijks, maar nu ‘moet’ het af en toe zelfs vaker dan één keer per dag…
Bijna dagelijks staat hier een emmer met een sopje (behalve als de vrouw moe is, dan niet…) en je ziet de katten elkaar aankijken.

Extra knuffeltijd

“Moet dat nu alweer? Beetje overdreven, vind je ook niet?”
Gelukkig is er ook extra veel tijd voor knuffelen, omdat de vrouw zo nu en dan een dutje doet op de bank. Beide katten maken hier dankbaar gebruik van. Jesper op mijn voeten, Snickers naast mijn bovenlichaam.
Om de katten toch een beetje tegemoet te komen in alle veranderingen, krijgen ze hier wat vaker iets lekkers.

Stress voor Snickers

We merken dat Snickers toch iets van stress ondervindt (sorry jongen..) en het is sneu om te zien.
Nu verandert het weer ook en dat is meestal reden voor Snickers om iets af te vallen.
Toch ben ik mijn voelsprieten der kats niet verloren, ik voel dat Snickers zich af en toe geen raad weet. Ik zeg wel eens gekscherend dat hij autistische trekjes heeft, maar dat merken we nu des te meer.

Snickers en veranderingen

Veranderingen vindt Snickers moeilijk, Jesper niet. Die vindt alles prachtig.
Ik heb wel eens de indruk dat Jesper Snickers probeert gerust te stellen, maar soms werkt het niet voldoende. Om die reden zit er hier al een aantal dagen een Feliway stekker in.
Het duurt even voordat je iets merkt, maar niet geschoten is altijd mis zeggen ze dan.

Vooralsnog mogen we niet klagen, we gaan als een speer door deze zwangerschap heen.
Het wordt iets zwaarder, maar dat mag de pret niet drukken.
Met een extra knuffel, met een extra lekkernijtje komt het vast allemaal goed.
De zwangerschap gaat gestaag verder.

Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Jesper bij de trimsalon
Jesper voelt zich niet zo goed
De gewoontes van Snickers
Delen:

Comments

  • Hallo Renate, Sorry wat laat met reageren, maar ik kreeg hier ook de schoonmaak kriebels en niet omdat we gezinsuitbreiding krijgen hoor. Hahahaha ik zie het al gebeuren, kom ik met grote koppen in het nieuws. Vrouw van 68 kaar zwanger. Nou ja ik wil best in verwachting zijn van een paar ton hoor. Maar wat fijn te lezen dat met jouw zwangeschap alles goed en fijn verloopt en dat je er van geniet. het begint al flink op te schieten dat de tijd er aankomt dat jullie baby zegt, Hallo het wordt eens tijd dat ik eens ga kijken wie mijn mama en papa zijn en die 2 lieve harige bollen wol op 4 pootjes. Ja,ja, ik heb ze echt wel gevoeld met hun pootjes en kopjes en ik wil heel graag vriendjes met ze worden. Leuk zoals je schrijft hoe het verloopt met Jesper en Snickers. Voor hen zal er ook heel veel veranderen, maar je hebt het gezien bij Sylvia hoe goed dat dat gaat. Geef jouw snuitjes van mij en Jip een grote knuffel en geniet met volle teugen verder van je zwangerschap. Knuffel van Jip en mij. Els.

    • Hallo Els, de zwangerschap gaat zo snel voorbij. Voor we het weten is de kleine spruit er al weer. Het is heel bijzonder om mee te maken hoe de katten des huizen reageren op de zwangerschap. Veel liefs terug en pootjes aan Jip. Ik zag laatst een foto van hem en wat is hij een mooierd zeg. Liefs xxControle *