Het uiterlijk van de RagdollPostuur

Het uiterlijk van de Ragdoll heeft specifieke kenmerken die bij iedere Ragdoll te herkennen zijn. De Ragdoll is een opvallende verschijning door zijn/haar grote postuur. Ragdolls zijn groot, gespierd en grof gebouwd. Over het algemeen zijn de katten 3 keer groter dan een gemiddelde kat. De Ragdoll staat in het Guinness Book of Records met de titel “het grootst gefokte kattenras ter wereld”. Een Ragdoll poes weegt meestal tussen de 4 en de 7 kilo en de Ragdoll kater weegt meestal tussen de 7 en 10 kilo.

Ogen

Alle kittens worden geboren met blauwe ogen, maar bij Ragdolls blijven de ogen voor altijd altijd blauw. Blauwe ogen is een typische kenmerk van de Ragdoll. De ogen zijn groot en ovaal.

Vacht

De kleuren van de vacht

Blue: De points hebben een licht blauw tot zilver blauwgrijze kleur. De lichaamskleur varieert van ivoor tot blauwig wit.

Seal: De points hebben een donkere kleur bruin. De lichaamskleur varieert van crème tot warm bruin.

Chocolate: De points hebben een lichte melk chocolade kleur. De lichaamskleur varieert van ivoor tot crème.

Lilac: De points hebben een ijzig grijze tot paars beige kleur. De lichaamskleur heeft een warme magnolia gloed.

De patronen van de vacht

Bicolor: De Bicolor Ragdoll heeft gekeurde oren en staart. De poten zijn wit en er is een omgekeerde V te herkennen voor op de kop van de Ragdoll.

Bij de Bicolor is ook onderscheid te maken tussen de High Mitted, de Mid-High White,  de High White en de True Bicolor. Dit is voor fokkers van belang om te kunnen voorspellen welke nakomelingen de Ragdoll kittens zullen krijgen. Op de stamboom wordt alleen ‘Bicolor’ vermeld.

Ragdoll Bicolor

 

 

 

Ragdoll Bicolor

Ragdoll Mid-High White Bicolor

Ragdoll Mid-High White Bicolor

 

 

 

 

 

Ragdoll High White Bicolor

Ragdoll High White Bicolor

 

 

 

 

 

Ragdoll High Mitted Bicolor

Ragdoll High Mitted Bicolor


 

 

 

 

Colorpoint: De colorpoint Ragdoll heeft alle “punten” donkerder gekleurd dan de rest van het lichaam. Het contrast kan varieren per Ragdoll. Er is een groot contrast tussen het lichaam van de kat en de points. De points zijn de staart, oren, neus en de pootjes. Alle points hebben de zelfde kleur.

Ragdoll Colorpoint

Ragdoll Colorpoint

 

 

 

 

 

 

 

Mitted:

De Mitted Ragdoll heeft veel overeenkomsten met de Colorpoint. De oren, neus en staart zijn gekleurd, maar alle vier de poten zijn wit. Ze hebben als het ware witte sokjes aan. Voor hebben ze korte sokjes en aan de achterpootjes hebben ze lange witte laarsjes.

Ragdoll mitted

Ragdoll mitted

 

 

 

 

 

 

 

 

Verder bestaan er ook nog Lynx, Tortie en Torbie en de non-traditional Ragdolls Solid, Sepia en Mink. Hier zullen we niet nader op ingaan.

Delen: