Karakter van de RagdollDe letterlijke vertaling van een Ragdoll is “lappenpop”. Wanneer een Ragdoll opgepakt wordt ontspannen de spieren en voelen zij slap aan. Dit maakt het echte knuffelkatten.

Ragdoll katten zijn hele sociale beestjes en sterk mensgericht. Ze zijn rustig en zeer aanhankelijk. Ze zijn heel gek op aandacht en vinden het heerlijk om te knuffelen. Ze zijn over het algemeen geen schootkatten, maar liggen graag naast je. Toch kan je ze makkelijk op schoot nemen doordat zij slap worden als je ze oppakt.

Ragdoll katten hechten zich heel sterk aan het baasje en wijken doorgaans niet van je zijde en volgen je in huis als een schaduw. Als je te snel loopt zullen ze niet versnellen, maar zullen ze gaan klagen. Je moet goed oppassen dat je ze niet voor de voeten loopt, want de kans is groot dat er een Ragdoll achter of naast je loopt.

Ragdolls zijn communicatief erg sterk. Ze praten tegen je wanneer ze eten of aandacht willen. Ook zijn ze heel speels, vriendelijk en nieuwsgierig. Door het sociale karakter zijn ze zeer goed geschikt voor gezinnen met (jonge) kinderen. Ook kunnen ze het goed vinden met andere dieren.

Het zijn geen jagers, waardoor zij zich prima binnen kunnen vermaken. Zeker als zij een maatje en leuk speelgoed hebben vermaken zij zich prima. Door het sociale karakter van de Ragdoll kunnen zij niet goed alleen zijn. Als je vaak van huis bent is het sterk aan te raden minimaal twee katten in huis te hebben.

 

Zie ook mijn blogartikel: De schaduw van het baasje in huis, de Ragdoll

Delen: