Let op foutief stamboom!!

Het leven van Mauws en Mimi 4 reacties 26 april 2016

In mijn eerdere blog kon je lezen dat wij weer een zusje van Mauws en Mimi hebben gevonden! Pien, stamboomnaam Saphira.

De eigenaar van Pien, Hanneke, was het opgevallen dat Mauws en Mimi een andere vader zouden hebben dan Pien. In mijn blog stond immers dat de vader van Mauws en Mimi Armani is. Op haar stamboom stond als vader Casanova! Heel gek natuurlijk, twee verschillende vaders van 1 nestje kittens.

Na wat Googlen kwam ik erachter dat het wel mogelijk is dat kittens uit één nest twee verschillende vaders kunnen hebben. Op zich wel vreemd natuurlijk, maar hierdoor ging ik wel eventjes twijfelen.

Maar het mysterie werd groter. Inmiddels werd duidelijk dat op de stamboom ook te zien was dat Casanova niet alleen de vader van het nestje zou zijn, maar ook de vader van de moeder van het nestje, opa dus. Dit zou inteelt bij katten zijn. Niet echt een fijn idee om je dag mee te starten!

Sanne, de eigenaar van Sacha, bekeek haar stamboom en ook bij haar stamboom stond als vader Casanova, terwijl zij heel duidelijk om vader Armani gevraagd had, gezien het feit dat Lenny, haar andere Ragdoll kater, ook van dezelfde moeder en Armani afkomstig was, maar dan uit een eerder nestje.

Bij ons alle drie bleek op de koopovereenkomst ook Armani als vader te staan en bij ons alledrie bleek op de stamboom als vader Casanova te staan! Het mysterie was groot, de chaos compleet! We maakten ons wel een beetje zorgen, inteelt bij katten is niet fijn om mee te maken. Het bezorgde mij en de andere dames een naar gevoel.

Hanneke nam contact op met Cattery Pazurek en alles blijkt gelukkig te verklaren. De eigenaar van cattery Pazurek heeft een foutje gemaakt bij het invullen van de stamboomgegevens bij Neocat. Hierdoor ontstond een verkeerde stamboekregistratie bij Neocat.

Armani is gelukkig wél de vader van ons nestje. En Casanova… Hij is gelukkig gewoon de opa van ons poesjes!

Foutief stamboom

Het gekke is: het was ons allemaal niet eerder opgevallen, waarschijnlijk druk geweest met de poezen in plaats van de stambomen. Toch is het dus wel raadzaam alles goed te controleren, dat blijkt maar weer!

Alles komt goed, wij hebben onze stambomen teruggestuurd naar onze fokker en krijgen nieuwe stambomen toegezonden… Waar een blog wel niet goed voor kan zijn hè?

Hebben jullie je stamboom wel eens bekeken en nagelopen op eventuele fouten?

Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Ophalen van Mauws en Mimi!! - Het vervoeren van een kat
Hoe verwen ik mijn kat?
Ontwormen van de kat
Delen:

Comments

 • Hoi

  Hebben jullie het over crowded house uit werkendam? Want daar heb ik mijn poes laten dekken ( ze heeft geen stamboom) ongeveer 1,5 jaar geleden. Casanova is met mijn poes trotse vader geworden van een vijfling. 2 heb ik er zelf gehouden. Als je het over dezelfde catery hebt, zijn onze poezen familie. Grappig!! Fijn dat alles is opgelost met de stamboom van jullie ragdolls.

 • Hoi Monique,

  Ik denk dat onze poezen inderdaad familie zijn. Casanova is de vader van de moeder van Mauws en Mimi.
  Leuk om nog meer familie tegen te komen!

  Xxx

 • Hallo Sylvia,

  Ik en mijn partner hebben Billie (sibirische kat) gekocht bij Crowded House. Wij hadden getekend voor een gezonde kat maar blijkt nu super ziek te zijn. Ook nooit een stamboom gekregen. Ik ben bezig om gedupeerde te vinden, en kom ik je blog tegen. Ken je nog meer mensen die bij Crowded House ”een kat in de zak” hebben gekocht? Ik denk aan juridische stappen. Wellicht kan je mij mailen?

  Groetjes,
  Zelda

  • Hoi Zelda,

   Ik zie jouw reactie nu pas, mijn excuses.
   Ikzelf heb geen negatieve reacties gehoord van Crowded House.
   Wellicht kun je eens kijken op Facebook in de Ragdoll groepen.
   Al zal dit berichtje heel laat zijn en heb je misschien al actie ondernomen…

   Groetjes, Team MauwsControle *