MimiMimi is net als Mauws een Seal Bicolor Ragdoll poes dat geboren is op 9 mei 2015. Haar stamboomnaam is Satie. Mimi is net zoals Mauws op 15 september 2015 bij ons komen wonen.

De ontmoeting

 

In tegenstelling tot Mauws kwam Mimi niet meteen naar ons toe. Ze was wat bangig en wilde niets van ons weten tijdens ons bezoek. Ze rende door de kamer heen en zat geen moment stil. We konden haar dan ook niet echt aaien of knuffelen. Toen ik een foto van Mauws en Mimi in de hangmat wilde maken keek ze me dan ook boos aan, zie hierboven. Toen de fokker Mimi bij ons op schoot zette was ze wel heel lief en konden we haar even aaien en knuffelen. We wilden heel graag twee kittens uit hetzelfde nest, dus besloten we ook Mimi mee naar huis te nemen.

Wennen bij ons in huis

Eenmaal bij ons thuis aangekomen, waren beide kittens nog erg verlegen, Mimi zelfs wat bangig en schrikkerig. Een week lang troffen we ze steeds aan in de la onder de bank en achter de tv (zie foto hieronder). Tijdens mijn vakantie had ik alle tijd om met ze te spelen en ze te knuffelen. Mimi wende net zoals Mauws, maar was een lange tijd wat terughoudender.

Hoe is Mimi nu?

Inmiddels is Mimi helemaal gewend bij ons en achtervolgt ze ons door het hele huis als een echte Ragdoll. Mimi is wel iets meer eenkennig dan Mauws. Ze is iets terughoudender naar vreemden en zelfs nog naar mijn vriend. Zij bepaalt wanneer ze naar je toe komt.

Sinds mijn zwangerschap zijn de katten wel veranderd. Mauws is ook steeds meer het vriendje van mijn vriend geworden en hierdoor krijgt Mimi steeds meer de kans om lekker bij mij te komen knuffelen. Dit doet ze dan ook! Vooral in de ochtend en avond vraagt ze echt om aandacht (op bed) en krijg ik veel knuffels, likjes etc. Ze is soms zo dol van de aandacht dat ze in mijn neus bijt uit enthousiaste. Dat begint dan bij likken en dan zachtjes bijten.

Ook kijkt Mimi graag TV en is heel erg gesteld op de aanwezigheid van Mauws. Ook is Mimi gek op spelen en is ze heel fotogeniek.

Delen: