MauwsJullie lezen misschien al een tijdje de leukste kattenblog van Nederland, waar diverse onderwerpen aan bod komen, zoals het leven van Mauws, Mimi, Bo, Mila, Snickers en Jesper. Maar… Wie zijn dat nou eigenlijk?
Even voorstellen: Mauws.

Mauws is een Seal Bicolor Ragdoll poes dat geboren is op 9 mei 2015. Haar stamboomnaam is Sophie. Mauws is net zoals Mimi op 15 september 2015 bij mijn man en mij (Sylvia) komen wonen.

De ontmoeting

Vanaf het eerste moment dat wij Mauws zagen viel ze op. Het was een ondeugend poesje dat vol in de aandacht wilde staan. Ze kwam meteen al ondeugend naast ons liggen op de bank. Terwijl wij met de fokker praatte, wist Mauws steeds onze aandacht te trekken.

Mijn vriend was nog helemaal niet zo’n kattenliefhebber, maar Mauws zette alle verleidingstactieken in om mijn vriend te overtuigen dat ze graag met ons mee wilde. Ik daarin tegen, was meteen verkocht. Liefde op het eerste gezicht.

Wennen bij ons in huis

Eenmaal bij ons thuis aangekomen, waren beide kittens nog erg verlegen. Een week lang troffen we ze aan in de la onder de bank en achter de tv. Gelukkig was ik twee en een half week vrij om ze beide alle aandacht te kunnen geven die ze nodig hadden om te wennen aan hun nieuwe omgeving. Ik nam alle tijd om met ze te spelen en ze te knuffelen. Dit deed ze heel erg goed en ze wenden snel.

Hoe is Mauws nu?

Mauws is inmiddels helemaal gesetteld. Als een echte Ragdoll loopt ze vooral ons de hele dag achterna. Ze wijkt geen moment van mijn zijde en is een ware trouwe vriendin! Mauws kan uren kroelen en knuffelen op schoot en is gek op televisie kijken! Ook is ze altijd super lief voor haar zusje Mimi. Die twee doen werkelijk alles samen, soms zitten ze zelfs nog samen op de kattenbak te poepen. Mauws is gek op aandacht en liefde geven/krijgen. Ook is ze dikke vriendjes met ons oudste zoontje.

Ook vindt Mauws het heerlijk om te spelen, samen met Mimi speelt ze graag met alle speeltjes in huis. Of het nou gaat om de balletjes, de Catit Sense Rollerbaan of kattenveertjes… Mauws vindt het allemaal leuk.

Delen: