Wij zijn overgestapt van voer

Het leven van Mauws en Mimi, Informatief 5 reacties 7 april 2016

Mauws en Mimi aten vanaf dat ze klein waren al Felix, speciaal voor kittens.
Ik had al een keer ander voer geprobeerd te geven van de dierenspeciaalzaak, maar daar moesten ze niets van weten. Poging mislukt.
Ze wilden alleen Felix, verder niks… Dus ik liet het erbij.

Zodra Mauws en Mimi op de kattenbak gingen was de lucht niet te harden. De stank werd steeds harde. Het stonk zo erg…. dat zelfs ik er onpasselijk van werd.
De darmen van Mauws en Mimi verdroegen het Felixvoer niet goed… De hoogste tijd voor ander voer dus!

Felix Junior Roze

Ik las veel over vers voer, maar gezien mijn zwangerschap is dit niet verstandig. Mijn gevoel zegt dat ik dit niet moet doen.

Op de chat besprak ik mijn probleem met Renate… Ik vroeg haar wat zij haar katten voerde. Ik had werkelijk geen idee welk voer ik moest gaan voeren.
Zij gaf aan dat zij goede ervaringen had met Royal Canin en vertelde mij het één en ander erover.

Na wat prijzen te hebben vergeleken zag ik deze aanbieding bij Zooplus. De actie is nu 10 kg + 2 kg gratis. Ik weet niet of deze aanbieding er altijd is, of alleen nu.

Sinds een week voeren wij Mauws en Mimi Royal Canin sterilised 37.

Royal Canin - sterilised 37

We hanteerden het schema van PetsPlace om te wisselen van het voer:

Op dag 1: 25% Royal Canin – 75% Felix
Op dag 2: 50% Royal Canin – 50% Felix
Op dag 3: 75% Royal Canin – 25% Felix
Op dag 4: 100% Royal Canin – 0% Felix

Pets-Place-300x234

Mauws en Mimi zijn gek op Royal Canin, ze genieten er lekker van.

Op dag 1 merkten we al een groot verschil. Mauws en Mimi aten het voer rustiger en beheerster, de brokjes waren immers wat groter waardoor ze meer moeite moesten doen om het voer te kauwen.

Nu een week later merken we veel verschil. De ontlasting ziet er mooi uit en stinkt niet meer.
Een hele verademing voor mijn vriend, die de kattenbak doet sinds ik zwanger ben ;-), de lieverd.

Zoals ik al vertelde hebben wij de prijzen van verschillende websites vergeleken. Wij kwamen terecht bij de  aanbieding van Zooplus10 kg + 2 kg gratis. Hebben jullie nog tips waar je voordelig Royal Canin Sterilised kan kopen? Waar kopen jullie het voer?

Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Hoeveel katten zijn er in Nederland?
Wanneer mag een kitten bij de moeder weg?
Pijn herkennen bij een kat
Delen:

Comments

  • Wij geven hier Royal Canin Ragdoll en onze 2 heren doen het er super op!!

  • Ik koop mijn voer bij eko4petz maar daar verkopen ze geen royal canin.
    Dit omdat ik graag een hoog aandeel vlees in het voer heb voor een echte carnivoor.

    Wat betreft rauw vlees gelden natuurlijk dezelfde hygiene maatregelen als voor rauw vlees voor humane consumptie 😉

  • Ik geef onze ragdoll en 2 andere katten RC licht. De ragdoll had neiging tot overgewicht, met dit voer blijft hij mooi op gewicht. Nooit last van een stinkende kattenbak. Ik koop het afwisselend bij zooplus of Brekz.NL. net waar ze de 10+2 kg in de aanbieding hebben.

  • Ik geef mijn Britse korthaar Royal Canin brokken voor de Britse korthaar. Ze kreeg eerst Whiskas maar ze schrokte haar eten zo enorm ( bekend probleem bij BK ) dat ze altijd erna weer alles uitspuugde. Met dit voer geen problemen meer omdat de brokken groter zijn. Ik zoek hiervoor bij dierapotheker.nl, medicanimal.nl en bol.com. Deze zijn vaker veel goedkoper dan zooplus e.d!

  • Mijn katten eten RC sensible brokken, felix natvoer (12 in een doos) en felix soup, de schotel wordt en bijna mee op gegeten, zo lekker vinden ze dat. ´s avonds krijgen ze een kuipje sheba (80 gram) of een klein blikje gourmet diamant (85 gram).Controle *