Nieuwe grote krabpaal voor M&M

Algemeen, Het leven van Mauws en Mimi, Reviews 2 reacties 29 maart 2017

Een krabpaal behoort tot één van de belangrijkste behoeftes van een kat, zeker voor binnenkatten zoals Mauws en Mimi. Ze gebruiken de krabpaal niet alleen om in te chillen en aan te krabben, maar ook om aan te rekken en te strekken. Gezien het feit dat onze oude krabpaal na een jaar al helemaal versleten was en echt aan vervanging toe was zochten wij voor Mauws en Mimi een nieuwe, stevigere, grote krabpaal. De krabpalen die ik op het internet vond waren het telkens net niet en als ik dan een krabpaal vond die ik wel leuk vond was de krabpaal echt heel duur, maaaaar we hebben een krabpaal gevonden! We zijn uitgekomen op de krabpaal van Natural Paradise, de Natural Paradise XL Standard. Wij kochten deze via de webshop van Bitiba.

Mauws en Mimi - Grote krabpaal

Waarom kozen wij voor krabpaal Natural Paradise XL Standard?

Zoals ik al vertelde waren wij al geruime tijd op zoek naar een geschikte krabpaal voor Mauws en Mimi. Ik zag bij vele Ragdoll eigenaren op Facebook steeds weer dezelfde krabpaal voorbij komen. Het was mooie en stevige krabpaal die mij telkens weer aansprak. Na navraag bleek het om de Natural Paradise XL te gaan. Vele katteneigenaren gaven aan er erg tevreden te zijn met deze krabpaal en de paal al jaren te hebben. Dat klinkt veel belovend. Wij besloten de gok te wagen en de paal aan te schaffen.

Mauws en Mimi - Grote krabpaal

Mauws en Mimi - Grote krabpaal

Mauws en Mimi - Grote krabpaal

Mauws en Mimi - Grote krabpaalOp ontdekkingsreis naar de nieuwe grote krabpaal

Mauws en Mimi - Grote krabpaalMimi houdt de wacht onder de krabpaal

Mauws en Mimi - Grote krabpaal

Mauws en Mimi - Grote krabpaal

Mauws en Mimi - Grote krabpaal

Mauws en Mimi - Grote krabpaal

Onze eerste indruk van de krabpaal

Wat was onze eerste indruk van de krabpaal? De krabpaal onderscheidt zich door de grote robuuste sisalpalen met een doorsnee van 15 cm. Hierdoor is de krabpaal heel goed geschikt voor grote en zwaardere katten, zoals Mauws en Mimi. De krabpaal heeft 5 grote comfortabele plekken om op te liggen. Deze plekjes zijn gemaakt van heerlijke zachte materialen. Hierdoor kunnen de katten er heerlijk op liggen. De kussens liggen stevig vast door middel van klittenband. Een bijkomend voordeel is dat de kussens en hangmat gemakkelijk losgemaakt kunnen worden om te wassen op 30 graden. Al met al een zeer positieve eerste indruk.

Mauws en Mimi - Grote krabpaalDe hoezen van de mandjes zijn gemakkelijk te verwijderen en te wassen.

Mauws en Mimi - Grote krabpaal

Mauws en Mimi - Grote krabpaal

Mauws en Mimi - Grote krabpaal

Hoe vinden Mauws en Mimi de nieuwe krabpaal?

Mauws en Mimi moesten er in het begin heel erg aan wennen. Al vanaf dat ze klein zijn liggen ze heerlijk in de mandjes van onze oude krabpaal. Eerst met z’n tweetjes in één mandje en later allebei in een eigen mandje. Dit was toch echt by far hun favoriete plekje in de woonkamer.
Nadat wij de nieuwe krabpaal in elkaar gezet hadden wilden ze in eerste instantie niets weten van de krabpaal. Er werd wat gesnuffeld, maar that’s it. Ze liepen zo weer weg. Dat was balen zeg. Denk je een geschikte paal gevonden te hebben… Kijken de poezen er niet naar om. Snel maar even op internet gezocht, want ja hoe laat je een kat wennen aan een nieuwe krabpaal? Er zitten allemaal vreemde geuren aan die zij niet kennen. Ik las op internet diverse tips om de krabpaal aantrekkelijk te maken. Zo las ik dat je de favoriete speeltjes erop kan leggen, wat kattenkruid erop kan leggen, maar vooral ook dat je de poezen de tijd moet gunnen om eraan te laten wennen. 

Ik heb de favoriete speeltjes van Mauws en Mimi op de krabpaal gelegd, een klein beetje van deze kattenkruidspray in de mandjes gespoten en rustig gewacht. Het kostte even wat tijd om aan de paal te wennen, maar na een paar dagen kropen de poezen zelf in de mandjes. Nu vinden ze de grote krabpaal helemaal geweldig! Kortom, een goede aanschaf en een aanrader voor grote katten!

Wat hebben wij met de oude krabpaal gedaan?

Wij hebben ervoor gekozen de oude krabpaal niet weg te gooien, maar boven op de overloop te plaatsen. Het is voor een kat prettig om meerdere plekjes in huis te hebben waar ze zich kunnen terugtrekken. Mimi lag altijd in het hoekje van de overloop op een groen matje. Op die plek hebben we nu de oude krabpaal geplaatst en telkens als wij boven zijn liggen de poezen in de oude krabpaal in het oude en vertrouwde mandje.


Een leuk kattenfilmpje van Mimi in de grote krabpaal, inclusief het kattenkruid/catnip.

Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Het verlies van Minoes
Een betere band met je kat in 5 stappen
10 praktische tips voor een fitte én blije kat
Delen:

Comments

  • Hallo Sylvia, ik zeg net tegen Jip dat ik er zwaar over denk om ook maar een poes te worden, Jip kijkt me aan, kan niet vrouwtje want wie moet mij dan vertroetelen en verwennen. Ja maar Jip kom eens kijken wat Mauws en Mimi hebben gekregen. Nou Jip kijken en zegt, ja die 2 zijn net als ik ook lekker verwend en wat een mooie krab/speeltuin hebben zij zeg. Nou vrouwtje kunnen zij net als ik ook fijn erin spelen en slapen. Mauws en Mimi, die van mij staat ook nog eens voor het raam en zo kan ik dan ook fijn naar alle vogels die in de uiterwaarden zijn bekijken, nou en dat zijn er wel heel veel hoor. Ja, mensensnuiten snappen er ook niks van hoor, wij snuiten moeten alles eerst een poosje op afstand bekijken en er eens goed aan snuffen. Ja zeg wie weet welke mensensnuit daar allemaal met zijn mensen handen aan heeft gezeten. Wat wij als snuit dan nog het allerleukste vinden is, als we er niet een twee drie in vliegen, raken ze in de stress, hahahha. en wij natuurlijk lol op 4 pootjes. Natuurlijk vinden we alles wat we krijgen wel leuk hoor baasje, maar een beetje plagen hoort bij een ondeugende snuit. Mauws en Mimi heel veel snuitenplezier met jullie geweldige cadeau en laat Koen er ook af en toe maar aankomen, vind hij vast en zeker leuk. Nou ga ik weer verder met mijn middag dutje, want vrouwtje had mij wakker gemaakt om ook wat te vertellen aan jullie. IK moet van mijn vrouwtje de groetjes sturen voor jullie vrouwtje , van haar en mij voor jullie allemaal heel veel lieve knuffels. Jip

    • Hoi Els en Jip, ja dat snap ik. Een poezenleven is heetlijk, het is één grote verwennerij in Huize Mauws en Mimi. De snuiten kunnen alles weer opnieuw verkennen en ontdekken! Ga jij maar weer lekker verder dutten, of ben je inmiddels wakker geworden Jip? Liefs onsControle *