Team Mauws


Over Mauws.nl

Welkom op Mauws.nl Dé leukste kattenblog van Nederland! Team Mauws bestaat uit Sylvia en Renate. Samen hebben wij één gemeenschappelijke passie: de liefde voor katten!

Op Mauws.nl kun je iedere week minimaal drie blogs verwachten over het leven van Mauws, Mimi, Jesper en Snickers, informatieve stukken, reviews van kattenproducten, gedichten en nog veel meer. Mocht er iets actueels zijn gebeurd, of mochten we inspiratie in overvloeden hebben… dan posten we meer blogs.

Mauws en Mimi - Sylvia

Sylvia
Huissen
29 jaar

Mauws en Mimi - Renate

Renate
Een
24 jaar

Sylvia

Mijn naam is Sylvia, 33 jaar en sinds de zomer van 2015 woon ik samen met mijn vriend in het mooie Huissen. Al snel begon het te kriebelen om het gezin uit te bereiden. In september was het dan eindelijk zo ver… Wij hadden besloten om te gaan kijken voor een katje, uiteindelijk werden dat er twee. In september kwamen Mauws en Mimi bij ons wonen. Mauws en Mimi zijn twee seal bi-color Ragdolls en zijn afkomstig van cattery Pazurek.
Nadat we Mauws en Mimi hadden opgehaald was een Instagram-account snel geboren. Mauws en Mimi kregen veel likes en leuke reacties wat mij tot denken aan zette. Zo is kattenblog Mauws.nl geboren.

In september 2016 werd ons gezin verder uitgebreid met een zoontje en in september 2018 mochten wij onze dochter verwelkomen. Door de verandering in onze gezinssamenstelling is het een tijdje wat rustiger geweest op de leukste en gezelligste kattenblog van Nederland.

Nu de rust weer wat terug is in het gezin neem ik je graag weer mee in het leven van Mauws en Mimi.

Mauws en Mimi Ragdoll Seal- Bi-color

Mimi
Ragdoll
Seal Bi-color
9 mei 2015

Mauws en Mimi kattenblog

Mauws
Ragdoll
Seal Bi-color
9 mei 2015

Renate

Mijn naam is Renate van der Veer en ik ben 24 zomer jong. Met mijn partner Alex en onze katers Snickers (3) en Jesper (1) wonen we in Een, een klein dorpje in Drenthe.

In 2012 kwam Snickers als ons eerste huisdier in ons leven. Een eigenzinnige katertje, met opvallend grote oren. Snickers is een vocale kater met een eigen willetje. Hij is brutaal en soms verschrikkelijk eigenwijs. Naast Snickers maakt onze Maine Coon kater Jesper deel uit van ons gezin.
Al zolang als ik mij kan herinneren is schrijven een grote passie voor mij.

Mijn andere grote liefde, mijn partner Alex leerde me van katten te houden en daar ben ik hem nog steeds dankbaar voor. Snickers stal mijn hart en zijn vriendin Bounty maakte ons gezin compleet.

Helaas is Bounty na twee jaar pieken en dalen overleden. Bounty’s longen waren onvoldoende ontwikkeld en om die reden werd Bounty regelmatig getroffen door een longontsteking. In januari gaf Bounty zelf aan niet meer te willen en hebben we Bounty uit haar lijden moeten verlossen. Ik mis haar nog iedere dag..

Jesper maakte dat we weer konden lachen, ondanks ons verdriet om het verlies van Bounty… Met zijn zes kilo is hij een enorme goedzak. Lief voor alles en iedereen.

Ik schrijf korte verhaaltjes en gedichten en de laatste jaren heb ik twee passies kunnen combineren; schrijven en mijn grote liefde voor katten. In mijn blogs neem ik je mee in het verhaal van Snickers en zijn bijzondere leven.

Jesper Maine Coon Rood 23 november 2014

Jesper
Maine Coon
Rood
23 november 2014

Snickers - zwarte kat in het bos

Snickers
Europese korthaar
Zwart
23 mei 2012

Mauws en Mimi - Snickers Bounty witte kat

Bounty
Europese korthaar
Wit
Overleden †

 

Delen: