Wereld dierendag

Algemeen, Amusement 2 reacties 4 oktober 2019

Hoe is Wereld Dierendag ontstaan?

In 1929 werd er een congress georganiseerd om dierenmishandeling te stoppen. Dierenbeschermers over de hele wereld kwamen hiervoor samen in Wenen, Oostenrijk. Op deze dag is besloten dat er een speciale dag voor dieren moest komen waarop mensen extra aandacht zouden schenken aan het feit dat dieren ook rechten hebben. Denk hierbij aan het recht om niet mishandeld te worden.

Waarom is Wereld Dierendag op 4 oktober?

Welke datum het moest worden was heel makkelijk. Er werd gekozen voor de sterfdag van dierenvriend Francesco d’Assisi. Het leven van deze italiaan stond in teken van dieren. Hij hield zelfs speciale kerkdiensten voor dieren. Hij was één van de eerste heiligen die in het openbaar zijn liefde uitsprak voor dieren en preekte voor liefde voor dieren. De man werd geboren in 1182 en stierf op 4 oktober 1226. Zijn sterfdag werd gekozen om de liefde voor dieren te vieren en zo werd 4 oktober Wereld Dierendag.

Waarom extra cadeaus geven met Wereld Dierendag

De meningen over Dierendag zijn verdeeld. Waarom zou je jouw huisdier een extra cadeau geven met Dierendag?  De één vindt dat het al iedere dag Dierendag is voor zijn of haar kat(ten) en de ander geniet er heerlijk van om zijn geliefde kat extra in het zonnetje te zetten. We vieren ook onze verjaardagen en zetten op moederdag/vaderdag ook graag onze geliefdes in het zonnetje. Waarom zouden we onze kat(ten) dan niet extra verwennen? Wij zetten vandaag onze katjes extra in het zonnetje met extra knuffels en liefde, wat lekkers en een nieuw speeltje.

Mauws en Mimi - wereld dierendag

Vieren jullie ook Wereld Dierendag? En waarmee verwen je jouw kat(ten) dan?

Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Stuur Astrid een kaartje!
Een betere band met je kat in 5 stappen
Ikea Lurvig kattencollectie
Delen:

Comments

 • Hallo Sylvia,

  Ja Jip heeft het iedere dag heel goed in en met alles. Natuurlijk krijgt hij buiten zijn dagelijks hapje wat extra’s, maar ik hou het rustig.’
  Ik sta veel stil bij alles wat mis is in de behandeling van de dieren en behalve dit jaar doe ik heel veel voor andere dieren. Nu even rustig aan omdat ik met verhuizen bezich ben en er ook veel gedaan moet worden, maar daarna zijn de dieren weer aan de beurt hoor.

 • Hoi Lieve Els en Jip,

  Sorry voor mijn late reactie, maar op het moment dat deze post online kwam zaten wij in het buitenland en heb de reactie niet binnen zien komen.
  Ik weet enorm goed hoeveel jij voor andere dieren doet. Je bent een super lief mens, voor mens en dier.
  Heel veel succes met het verhuizen. Heb je al een nieuw stekje voor jullie gevonden?

  Liefs xxxControle *