De gewoontes van Mauws

Het leven van Mauws en Mimi, Vrienden van Mauws en Mimi 2 reacties 13 januari 2017

Heeft jouw kat bepaalde gewoontes? Gewoontes die hij/zij vaak doet? Gewoontes die misschien wel dagelijks terugkeren? In deze blog neem ik je mee in de gewoontes van Mauws.

Welke gewoontes heeft Mauws?

Volgen, overal waar ik ben. Mauws is een 100% Ragdoll. Haar grootste gewoonte is dan ook om mij iedere dag te volgen. Te volgen in alles wat ik doe. Overal waar ik ben. Ze volgt me als een schaduw door het huis en is graag bij mij.

Mauws vindt het heerlijk om naast ons te liggen op de bank. Nee, niet op ons, niet bij ons op schoot… het is geen kat die vanzelf bij ons op schoot komt liggen. Ze komt graag naast ons liggen, maar nooit bij ons op schoot. Als ik haar oppak en haar lekker tegen mij aan leg blijft ze wel heerlijk knuffelen en kroelen.

Snoepjes. Mauws is gek op snoepjes. Ze weet dat ze van ons niet zo vaak een snoepje krijgt, omdat we proberen haar goed op gewicht te houden, maar wanneer mijn ouders komen, weet ze dat ze altijd een snoepje krijgt. Zodra mijn ouders er zijn gaat ze bij de kast zitten waar de snoepjes in liggen. Ze gaat braaf wachten bij de kast. Ze wacht net zolang tot ze een snoepje krijgt.

Als ik in bad ga, gaan zowel Mauws als Mimi naast het bad op het badmatje liggen. Zo lieffff…. Altijd gezelschap.

Mauws en Mimi bij het bad

Het plekje van mijn vriend inpikken op bed. Een tijdje terug lag ze altijd op mijn helft van het bed, maar sinds de geboorte van ons zoontje gaat ze altijd op de helft van mijn vriend liggen. Iedere avond als we naar bed gaan kruipt ze snel op zijn plekje. Meestal mag ze lekker blijven liggen en krult mijn vriend zich om haar heen.

Mauws op ons bed

Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

De schaduw van het baasje - de Ragdoll
Mauws en Mimi voor het eerst naar buiten - Fotodagboek #1
Weer naar de trimsalon!
Delen:

Comments

  • Hallo Mauws, hier Jip. Je hebt een hele leuke vraag vandaag en nu mag ik van het vrouwtje jou dat vertellen. Mijn vaste ritueel begint als mijn vrouwtje opstaat. Ze mag van mij blijven slapen zolang als zij dat wil. Ik ben een bofferd, want mijn vrouwtje is een vroeg vogeltje, we gaan eerst naar de keuken en ik kan hard lopen en zit dan al op mijn stekkie te wachten, ik krijg dan mijn lekker natvoer en vrouwtje verzorgt eerst alles voor mij en dan gaat ze pas naar de badkamer. Ik ben dan natuurlijk allang klaar met buikvullen en ga eens kijken of ze het allemaal wel goed doet, ja iemand moet dat toch doen vind je niet. Als ik lang genoeg op de badmat heb gewacht ga ik haar dat maar eens vertellen door op haar voeten te gaan staan en dan weet ze dat ze wat op moet schieten. Weet je waarom, ze gaat me dan op de badmat een knuffel/borstel beurt geven en o dat is zo heerlijk en ze verteld me dan hele verhalen, als ze klaar is mag ik nog even met de badmat stoeien. Ja ik ben een ijdele jongen en vind dat mijn bontjas goed verzorgd moet zijn.
    Als het vrouwtje 2 X per week nog gaat werken dan geeft ze mij altijd daarvoor mijn catnip muis om een poosje mee te spelen, ik mag dit niet van haar de hele dag, het moet leuk blijven zegt ze en ik wordt er ook altijd rustig van. Als ze thuis blijft heb ik nog een hele drukke taak van de dag, ik ga dan op mijn kussen naast de lap-top liggen en kijk wat ze daar allemaal uithaalt en ze laat mij ook steeds even een paar dieren filmpjes kijken, dat is wel zo leuk. Nu van al die bezigheden ben ik natuurlijk best moe geworden en wordt het tijd dat ik mij terugtrek voor mijn hobby slapen in mijn mand of boven in mijn krap/speeltuin met uitzicht op buiten. hier vermaak ik mij ook veel in en ik houd de boel goed in de gaten of het buiten allemaal goed verloopt. Als het zomer is moet mijn vrouwtje een heerlijk dik kussen in de tuinstoel leggen op het balkon en ga ik daar slapen en verder rommel ik de dag door met van alles wat een poes/kat hoort te doen. Ik wil graag ‘s avond mijn eten een beetje op tijd hebben, maar ik ben niet iemand van de preciezen klok hoor. Vrouwtje gaat dan ook wat doen voor de inwendige mens en ze mag alles eerst netjes opruimen in de keuken van mij. Ik houd niet van troep daar, ik moet er tenslotte ook eten. Als het klaar is race ik naar de zithoek en ga ik al in de start houding zitten. Tijd voor mijn speel halfuurtje. Toen Boris pas was ingeslapen deed vrouwtje dat 3 X per dag maar dat hoeft ze niet meer van mij, ik kan mij nu heel goed alleen bezighouden hoor. Als ik lig te slapen ‘s avonds dan doet het vrouwtje wel eens voor de grap heel zachtjes met alles opruimen in de kamer om naar bed te gaan, nou mooi niet want ik hoor haar wel. Nu is het mijn taak om toe te zien af ze alles in de badkamer wel goed en netjes doet, want graag wel een schone baas in bed, ik was mij tenslotte ook altijd netjes vind ik. Nog even een slaap snoepje en we duiken samen heerlijk in bed en ik krijg mijn zoveelste knuffelbeurt en dan probeer ik natuurlijk het beste plek van het bed in te pikken, maar daar trapt het vrouwtje niet in, ik mag wel heerlijk tegen haar aan liggen en als het erg koud is kruip in stiekem onder het donsdek en kruip tegen haar aan. Wel Mauws het was een heel verhaal en ik duik nu vlug in mijn mand voor een welverdiende slaap. Tot de volgende keer weer hoor. Wil jij onze grote vriend Koen van ons een hele grote knuffel geven en voor jou, Mimi, Jesper en Snickers ook een zachte poot en knuffel. Groetjes voor het vrouwtje. Jip en Els.

    • Dag lieve Jip! Wat heb jij een druk dagprogramma zeg! Dat middagdutje heb je dubbel en dwars verdiend, grote vriend. Wat goed dat jij zo goed op het vrouwtje let en het vrouwtje zo goed op jou let. Jullie zijn een lief setje samen. Erg leuk om jouw bezigheden te lezen, zo leren we elkaar steeds beter kennen. Er komt binnenkort ook een leuke blog online met daarin de gewoontes van Mimi, maar die is Mimi nog aan het typen :-). Fijn weekend alvast en een dikke knuffel terug van ons allemaal, ook voor het vrouwtje uiteraard!Controle *