Een DVD speciaal voor katten

Amusement 3 reacties 7 januari 2017

Kennen jullie het gevoel dat je je schuldig voelt als je jouw kat(ten) een dagje of een deel van de dag alleen moet laten? Ik heb dat enorm! Als ik een hele dag weg ben geweest ben ik altijd weer blij om thuis bij de poezen te zijn. Zij laten ook altijd merken dat zij mij erg hebben gemist. Ze staan mij bij de deur op te wachten en vragen enorm mijn aandacht. Het is duidelijk; we hebben elkaar gemist.

dvd voor katten

Frans Verpoorten had dit ook en bedacht hier een leuke oplossing op! Hij ontwikkelde Dvd’s, speciaal voor katten. Frans Verpoorten is een professioneel film en dvd maker. Hij ontwikkelde dvd’s waar katten helemaal gek van zijn.

De dvd’s zijn ontwikkeld op basis van wetenschappelijke gegevens en de dvd’s zijn uitgebreid getest op diverse katten! Alle katten zijn dol op deze dvd’s. Mocht je je nu nog een keer schuldig voelen als je weggaat? Dan kan je de dvd aan zetten voor je kat. Je kat kan heerlijk genieten van 8 items met een totale duur van 40 minuten per dvd. Na afloop herstart de dvd vanzelf weer. Ideaal voor als jij de deur uit moet! Er zijn inmiddels al 3 dvd’s  (2017) te verkrijgen via de website van Frans.

dvd voor katten

Katten reageren op bepaalde bewegingen, waarvan Frans veel gebruik van maakt in zijn films. Frans vindt het leuk om diverse filmpjes uit te testen op zijn katten en te kijken waar zij op reageren. Hij heeft alle filmpjes gemonteerd tot een boeiend geheel.

dvd voor katten

Dit is wat Frans er zelf over te vertellen heeft:

Toen ik, alweer enige tijd geleden, de eerste dvd maakte, viel het mij op dat katten op bepaalde bewegingen (op beeld) en geluid wel of niet reageerden.
Omdat ik zelf filmpjes maak kon ik bepaalde stukjes waarop mijn katten reageren aan elkaar plakken en zo tot een boeiend geheel voor de kat komen.
Toen ontstond het idee voor een dvd voor katten. Om de dvd extra effectief te maken heb ik enkele leuke , doch vooral nuttige gesprekken gehad met iemand van de Faculteit voor Dieren, te Utrecht. Met name waarvoor katten sommige dingen leuk vinden op tv. En wat ze aan geluid ‘activeert’.
Ik heb duizenden van deze Dvd’s verkocht in het verleden en dat heeft mij honderden positieve reacties en foto’s opgeleverd.(zie site)
De negatieve reacties zijn te verwaarlozen. Ligt ook aan de kat. Soms hebben mensen meerdere katten, waarvan de een niet voor de tv is weg te slaan,
en een ander geen interesse toont.

dvd voor katten

Wij kregen de Dvd’s toegezonden en zullen deze zeker nog eens uittesten bij onze katten. De foto’s hiervan zullen nog volgen!

Hieronder vind je een aantal foto’s van katten die het helemaal geweldig vinden om de dvd’s te bekijken.

Ben jij nou ook benieuwd geworden naar de dvd’s van Frans Verpoorten? Klik dan hier om naar de website van Frans te gaan.

dvd voor katten

Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Vrouw neemt kat mee op bijzondere zeilreis
Wat zijn de kosten voor een kat?
Het nestje kittens van Elvira
Delen:

Comments

 • Hallo Sylvia, Ik ga deze DVD’s maar eens bestellen voor Jip. Nu zal hij hier beslist gebruik van gaan maken, want hij zit meestal bij de lap-top en als er dan een filmpje van katten is zit hij meestal mee te kijken. Vorige week naar de serie gekeken van: Het verborgen leven van de kat. Nu Jip zit eerste rang op een krukje of op de hoek van de bank voor de TV. Voor Oud en Nieuw had ik van de Stichting Kattenzorg Nijmegen van Marieke van der Weijer katten muziek gekregen, de katten zouden hier rustig van worden. Nou dit werkt echt en nu heeft Marieke ook geholpen om het bij mij op de lap-top op te slaan ( ik ben niet zo handig met die dingen) Ja, ik voel mij sinds Boris is ingeslapen ( je kent het verhaal) ook wel schuldig als ik Jip langere tijd alleen moet laten, hij maakt het soms mij ook moeilijk om te gaan. Dit doet hij door voor mijn voeten te gaan staan of er bovenop, veel miauwen. Maar het gaat wel iedere keer wat beter. IK zal waarschijnlijk de DVD’s gebruiken als ik thuis ben en hem er dan van laten genieten, is toch ook leuk om te zien hoe hij ervan geniet. Als het zover is zal ik je wel eens later horen hoe hij er op reageert. Grote knuffels voor alle 4 de poezen en natuurlijk voor mijn grote vriend Koen.

  • Hallo Els,

   Je maakt me nieuwsgierig naar de muziek voor katten…
   Wellicht kan je mij in contact brengen met Marieke om hier een leuk artikel aan te spenderen op Mauws.nl om zo nog meer katten te laten genieten van de fijne muziek.

   Ik snap dat je je schuldig voelt, maar erop uit blijven gaan is voor jou ook heel belangrijk.
   Fijn onder de mensen. Hopelijk heeft Jip iets aan de DVD’s en wordt hij snel weer wat meer in zijn hummetje.
   We zijn heel benieuwd hoe Jip de DVD’s gaat ervaren! Laat het maar weten tegen die tijd.

   Knuffels en pootjes terug van ons allemaal!

 • Hallo Sylvia, Stichting Kattenzorg Nijmegen zit ook op Facebook. Het e-mail adres is; info@kattenzorgnijmegen.nl Richt gewoon je bericht naar Marieke van de Weijer, en je zit meteen bij haar, Marieke verzorgt telefoon en e-mail en zet ook altijd berichten op Facebook. Alle mensen die er werken zijn allemaal vrijwilligers. Mocht je eens tijd hebben ga maar eens naar hun site heel leuk en vaak ook erg leerzaam.Als ik de DVD’s heb en Jip heeft gekeken laat ik je het resultaat weten knuffels voor allemaal Jip en Els.Controle *