Een betere band met je kat in 5 stappen

Algemeen, Amusement, Informatief 0 reacties 30 november 2017

Katten zijn dieren met een eigen persoonlijkheid. Heb je net een nieuwe kat in huis, of wil je de band met je dier verbeteren? Volg deze 5 stappen voor optimaal contact met je huistijger.

Stap 1. Leren knuffelen

Hoe ervaart een kat het als haar baasje haar aait? Volgens onderzoek voelt het alsof haar moeder haar zorgvuldig wast, een geruststellende herinnering aan de kittentijd. Elke kat heeft een eigen voorkeur voor de manier waarop ze wordt aangehaald. De meeste katten vinden aaien over hun kopje fijn en langs hun wangetjes. Ook vlak boven de staart aaien genieten ze meestal erg van.
Is je kat wat schuchter? Sla dan de flanken over en raak de buik pas aan als je kat zelf op zijn gemak ervoor gaat liggen. Begin altijd bij de kop en zorg dat je kat jouw hand ziet aankomen. Niemand wordt graag onverwacht betast, ook katten niet. Blijft de kat staan, gaat hij spinnen of kopjes geven, dan geniet ze van het knuffelen.

Een betere band met je kat in 5 stappen

Stap 2. Een eigen plekje

Vind jij het leuk als je kat altijd op schoot komt slapen? Als ze je zelf opzoekt, is dat prima. Veel katten liggen graag bij het baasje. Toch is het ook belangrijk dat je kattenvriendje een eigen plekje heeft om zich terug te trekken als ze daar behoefte aan heeft. Zorg dus voor minimaal één warme doos, zachte mand of ander fijn, een beetje verstopt plekje.
Kijkt je kat de eerste tijd niet om naar haar nieuwe ligplaats? Geef haar een paar keer een snoepje om haar erheen te lokken en wacht dan rustig af. Katten wachten vaak een tijdje tot het mandje ‘naar het huis’ ruikt en de winkelgeurtjes verdwenen zijn. Mandjes die van andere katten zijn geweest, was je om die reden het liefst eerst uit met neutraal wasmiddel zonder wasverzachter.

Stap 3. Verwen de innerlijke kat

Katten zijn dol op lekkere hapjes. Voor hen zijn de textuur en de geur van hun brokjes of natvoer heel belangrijk. WHISKAS® Casserole is een product dat hier goed op inspeelt. Deze nieuwe lijn van maaltijdzakjes bevat sappige & malse stukjes, met een unieke textuur door de speciale bereidingswijze.
De bestanddelen en voedingswaarden zijn precies afgestemd op de behoeften van je huiskat. De verschillende smaakjes zoals, vlees, vis of gevogelte spreken elke kat aan en dit natvoer bevat ook nog eens minder calorieën dan veel andere soorten kattenvoer. Een onweerstaanbare en volwaardige maaltijd voor elke dag!
Een betere band met je kat in 5 stappen

Stap 4. Niet storen!

Ben je zelf weleens wakker gemaakt door een miauwend poezenkopje in het holst van de nacht? Dat vond je vast niet zo leuk. Katten worden het liefst ook niet gestoord als ze liggen te slapen. Ze voelen zich veilig bij jou en je wilt niet dat ze op hun hoede moeten zijn omdat ze telkens worden aangeraakt in hun slaap.
Je kat kan ook erg schrikken als je haar optilt als ze in slaap is. Mocht je contact willen als je kat slaapt, zeg dan eerst zachtjes haar naam en wacht tot ze wakker wordt voor je haar aait of optilt. Hoe veiliger je kat zich thuis voelt, hoe meer ontspannen ze is naar jou toe.

Een betere band met je kat in 5 stappen

Stap 5. Wees consequent

Je kat is een gewoontedier met een uitgesproken karakter. Je kunt haar in beperkte mate trainen en zaken aanleren, al zal je merken dat ze uiteindelijk toch vooral haar eigen gang gaat. Dat maakt katten natuurlijk ook zulke aansprekende en geliefde huisdieren.
Het is gemakkelijker voor jou om je aan te passen aan je kat dan andersom. Daarbij hoef je je niet op te stellen als haar bediende, maar kun je wel rekening houden met de zaken waar ze blij van wordt. Beloon goed gedrag en ontmoedig stout gedrag en wees daarin consequent, dan weten jullie wat je aan elkaar hebt.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met WHISKAS® Casserole.

Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

5 gevaren voor een kat tijdens de kerstperiode
Wanneer mag een kitten bij de moeder weg?
Het verlies van Minoes
Delen:

Comments

Er zijn nog geen reacties. Laat als eerste een reactie achter.Controle *