Poll: Kattenbelasting, ja of nee?

Polls 4 reacties 18 april 2016

Een tijdje terug plaatsten wij op 1 april 😉 een artikel over de heffing van kattenbelasting. Het artikel werd maar liefst 217 keer gedeeld op de Facebook van Mauws.nl, er werden bijna 100 reacties achter gelaten onder het artikel op de website, de redactie van Mauws.nl werd overspoeld met tientallen mailtjes en vragen van bezorgde kattenliefhebbers en Mauws.nl bereikte een record aantal unieke bezoekers van bijna 17.000 in maar liefs 4 dagen tijd.

Gelukkig ging het hier om een 1 april grap. Veel mensen hadden dit al in de gaten en bij sommige viel dit kwartje iets later.

Ondanks de vele reacties tegen de kattenbelasting van bezorgde kattenliefhebbers werden we ook overladen met reacties/ mails van mensen die het absoluut eens waren met de heffing van kattenbelasting.

Ben jij voor of tegen de heffing van kattenbelasting?

Stelling: Moet er, net zoals hondenbelasting, ook kattenbelasting komen?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Mauws en Mimi - Kattenbelasting belastingtaks

Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Poll - hoeveel katten heb jij?
Poll - hoeveel geld geef jij uit aan eten voor je kat?
Poll - Mag je kat in je bed slapen?
Delen:

Comments

 • Onze katten komen niet buiten, dus waarom moet ik dan belasting gaan betalen voor andermans katten die de boel vervuilen? Anderzijds gebeurt het wel en moet dat ook gereinigd worden. Helaas is niet te controleren wiens katten buiten lopen en wiens katten niet. Hooguit loslopende katten checken op chip en van daaruit het desbetreffende personeel aanspreken.

 • Ook ik heb 1 kat , en ze komt niet buiten.
  Maar heel veel buren hebben 1 of 2 katten en die gebruiken mijn tuintje 5/6 meter..
  als katenbak ,
  Die een kattenluik naar vrij-buiten hebben, mogen van mij best belasting betalen.
  Heb ik voor mijn hond ook 11 jaar gedaan , en altijd opgeruimd.
  groetjes

 • De grap had ik meegekregen, maar ik zie nu pas de poll. Ik vind niet dat er kattenbelasting (net als hondenbelasting) moet komen. De meeste katten doen hun behoeftes namelijk in rulle aarde en begraven dat. Het is heel vervelend dat dat in andermans tuin gebeurt (daarom heb ik mijn achtertuin afgesloten zodat mijn katten er niet op uit kunnen gaan), maar ik zie niet in waarom katteneigenaren de gemeente zouden moeten betalen daarvoor. Hondenbelasting wordt immers door de gemeente geïnd omdat zij de stoepen en velden moeten saneren. Komt de gemeente, indien er kattenbelasting betaald moet worden, voor- en achtertuinen ontdoen van kattenpoep? Lijkt me niet. En daar ligt nu net het probleem.

  Persoonlijk ben ik van mening dat iedereen zijn huisdieren op eigen terrein moet houden. Zo niet, dan ruim je op wat je kat achterlaat. Ik denk dat dat een hoop burenruzies zou schelen.Controle *