Binnenkat of buitenkat?

Het leven van Mauws en Mimi 2 reacties 15 november 2018

Doodeng vond ik het… Mauws en Mimi naar buiten laten. En toch zijn ze er gek op. Zodra er maar een deur of raam openstaat komen ze er al aangerend, snakkend naar frisse lucht.
Wij kunnen de voorkeur geen 2 minuten open hebben staan of ze glippen naar buiten. Vooral Mimi (bijnaam daarom ook wel Houdini). Ze zijn voor ons een binnenkat, maar zijn ze nou een binnenkat of buitenkat?

Vorig jaar mochten ze absoluut niet in de tuin. Ik heb ze twee keer in de tuin gelaten onder mijn begeleiding, maar zodra ze dan achterin de tuin aan het zoeken waren naar een gaatje in/onder de schutting kreeg ik het al spaansbenauwd. En nadat Mauws ontsnapte (zie mijn eerdere blog) was ik er al helemaal klaar mee… Ze mochten niet meer naar buiten.

Dit jaar hebben wij onze tuin helemaal verbouwd en de tuin zover als mogelijk katvriendelijk gemaakt. Alle gaten zijn gedicht en ze kunnen de tuin alleen nog verlaten via de schutting. Nu hebben wij het geluk dat Mauws en Mimi geen springers zijn. En het zijn ook wel een beetje angsthazen. Ze durven niet eens op een kast te springen, dus ze springen ook niet zomaar over de schutting heen…. Toch?!?

Ons zoontje is nu 2 en hij is gek op buitenspelen. Het is dan ook een heerlijk gevoel om de schuifpui open te kunnen zetten zodat hij lekker van binnen naar buiten kan lopen. Maarja, hoe deden we dat nu met de katten?

Ik vind het ook zo zielig als wij gezellig met z’n alle buiten zitten en de katten voor het raam zitten te miauwen omdat ze graag naar buiten willen en met ons willen zijn. Met klotsende oksels mochten ze dan naar buiten, voor één keer nam ik mij voor.
Maar het beviel eigenlijk zo goed dat ze nu iedere keer als wij naar buiten gaan, ook mee naar buiten mogen.

Ze talen er tot nu toe totaal niet naar om de tuin te verlaten en genieten zichtbaar van de frisse buitenlucht.
Ons zoontje vindt het geweldig als de katten ook buiten zijn en als wij naar binnen gaan, gaan zij ook mee naar binnen.
Ons zoontje helpt dan om ze naar binnen te krijgen. Zodra hij naar de katten toe rent nemen ze snel een sprintje naar binnen, haha.
Ideaal, zo’n hulpje.

Gaan jullie katten naar buiten? En mogen ze ook uit de tuin? Heb je een afgeschermde ruimte buiten voor de katten? Of misschien zelfs een kattenren?

 

Kattenblog Mauws.nl - binnenkat of buitenkat

Kattenblog Mauws.nl - binnenkat of buitenkat2

Kattenblog Mauws.nl - binnenkat of buitenkat3

Kattenblog Mauws.nl - binnenkat of buitenkat4

Kattenblog Mauws.nl - binnenkat of buitenkat5

 

Kattenblog Mauws.nl - binnenkat of buitenkat7 Kattenblog Mauws.nl - binnenkat of buitenkat9

Kattenblog Mauws.nl - binnenkat of buitenkat11

Kattenblog Mauws.nl - binnenkat of buitenkat13

Kattenblog Mauws.nl - binnenkat of buitenkat14

 

 

 

Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

En toen ontsnapte Mauws
Wij zijn overgestapt van voer
Mauws en Mimi voor het eerst naar buiten - Fotodagboek #1
Delen:

Comments

  • Hallo Sylvia,
    Je weet Jip is een huiskater, die wel op een groot balkon naar buiten mag, Nu het kouder wordt komt waarschijnlijk zou herinnering boven dat hij zijn eerste levensjaar nooit binnen mocht al vroor het dat het kraakte. Zijn slaapplekje was een betonnen vloer met een lapje erop. Vind het ook erg vervelend als ik de schuifpui dicht doe vanwege de kou, is bang dat ik hem dan vergeet binnen te doen.

    Als je nu toch zelf nog de onzekerheid hebt of Mauws en Mimi echt wel in de tuin blijven is er een simpele oplossing hoor. Je plaatst bovenop de schutting ronde roeden in een soort houders, Zogauw de poes hier zijn pootjes opzet rolt die terug. Hou je meteen ook andere katten uit je tuin. Ga eventueel eens kijken op de site van tuinafscheiding voor katten. Voor jullie als knutselaars is dit goed om te doen. Als ik een tuin zou hebben zou ik dit doen of een veilige grote kattenren met alle toeters en bellen. Je kan nooit denken, mijn katten gaan de tuin niet uit.

    Knufjes voor Mimi en Mauws en voor Koen en Kiki van mij en Jip.

  • Mijn katten komen niet buiten, onder toeziend oog van mij mogen ze wel even op het balkon zijn. Ik woon 10 hoog en moet er niet aan denken dat er wat gebeurd.Controle *