Cat Mate drinkfontein 2L – review

Reviews 1 reactie 29 december 2015

In de review over de Cat Mate drinkfontein neem ik je mee in onze ervaring met deze elektrische waterfontein.

Toen wij Mauws en Mimi voor de eerste keer gingen bezoeken vertelde de fokker ons over hoe ze waren, wat ze leuk vonden, wat ze aten en wat (en hoe) ze dronken. Hij vertelde dat Mauws en Mimi gek waren op drinken uit het waterfonteintje, de Cat Mate.

Dus, voordat Mauws en Mimi bij ons kwamen wonen heb ik de Cat Mate aangeschaft. De avond voordat ze bij ons kwamen wonen heb ik hem uitgetest. Nadat ik het apparaat in elkaar gezet had vond ik dat het apparaat veel lawaai maakte, maar ik dacht dat het zo hoorde. Vooral mijn vriend vond het een vervelend geluid. Na wat op internet gespeurd te hebben kwam ik er na een aantal dagen kwam achter dat ik het plasticje nog om het filter heen had zitten. Dat was de reden waarom de Cat Mate zoveel lawaai maakte. Heeeeeel erg van mij! Na dit verwijderd te hebben werd de Cat Mate nagenoeg geluidloos.
Op de Cat Mate staat een minimale hoeveelheid en een maximale hoeveelheid wat er aan water in kan, zodra het minimum bereikt is maakt de Cat Mate meer lawaai dan anders. Hierdoor word ik eraan herinnerd dat ik het water moet verversen en/of bijvullen.

Mauws en Mimi vinden de Cate Mate vooral heerlijk omdat er altijd vers water door het fonteintje stroomt. Het heeft hetzelfde effect als wanneer een kat uit de kraan drinkt. Dat vinden de meeste katten ook altijd zo heerlijk.

Mauws en Mimi drinken heel graag uit het fonteintje, het liefst samen tegelijk!

De Cat Mate kan je reinigen door alle onderdelen van elkaar los te halen. Ik leg de witte onderdelen (de bakken) in de vaatwasser. Het motortje en het filter was ik af onder de kraan. Ik heb gehoord dat sommige mensen het filter uitkoken. Ikzelf heb dit (nog) niet gedaan. Het filter ziet er nog netjes uit.

Voordelen van de Cat mate:

  • De kat drinkt meer, dit is heel gezond;
  • Voorkomt blaasontsteking;
  • Altijd vers stromend water;
  • Grote hoeveelheid water (2 liter);
  • Weinig omkijken naar;
  • Makkelijk schoon te maken en vaatwasbestendig.

Indien de Cat Mate veel lawaai maakt is het raadzaam het motortje schoon te maken en te controleren of er voldoende water in zit. Oja, en in mijn geval: of je het plasticje wel verwijderd hebt, haha.

Via deze link bestel je de Cat Mate voordelig.

Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Leuke speelhengel van Finn's Choice
Kattenmand Lex & Max
Nieuwe grote krabpaal voor M&M
Delen:

CommentsControle *