Knuffelbezoek aan Kattendorp Harfsen

Amusement, Verhalen van lezers 7 reacties 13 februari 2017

Wij kregen een lieve mail ingezonden door onze trouwe lezeres, Els.
Els stuurde ons een mail over haar geweldige knuffelbezoek aan Kattendorp Harfsen.

Nu zullen er wel mensen zijn die zeggen Kattendorp in Harfsen… Wat is dat en waar ligt dat? Harfsen ligt in Gelderland, tussen Deventer en Lochem en is via de A1 heel goed te bereiken.

Ik had al eens een keer iets van het Kattendorp langs zien komen op Facebook en was wel erg nieuwsgierig geworden. Ik ben helemaal gek van katten en poezen. Het Kattendorp is een echt kattendorp in een dorp in Harfsen. Het ligt heel mooi en uniek, heerlijk afgelegen in de natuur in een bosrand.

Ik heb thuis de auto volgeladen met allerlei spulletjes voor die poesjes. Je kan je wel voorstellen… 200 poesjes die heel veel nodig hebben. Ze kunnen van alles goed gebruiken, zoals oude badhanddoeken, lakens, dekbedden, dekentjes en noem maar op. Ze kunnen dit allemaal heel goed gebruiken.

Ik was echt super verbaasd hoe het erbij lag en wat een liefdevol ontvangst. Alle mensen die er werken doen dit allemaal vrijwillig en met zo ontzettend veel liefde en zorg. Ik werd er heel warm en hartelijk ontvangen, maar dat is voor iedereen hoor. De enorme gastvrijheid die je gegeven wordt… je voelt je meteen opgenomen en thuis in hun groep.

Alle spulletjes overgedragen aan het kattendorp en snel op naar al die lieve poesjes.
Ik had van tevoren al begrepen dat niet al die poesjes daar vrij rond zouden lopen, maar dat ze in groepen zitten. Voor de duidelijkheid, want er was al door een enkeling thuis gezegd dat het wel link kon zijn voor mij, want ik nam gegarandeerd een paar poesjes mee naar huis.

Nu ik had iedereen al gerust gesteld, want ze wonen er voor altijd. Het zijn allemaal poesjes die niet meer geplaatst kunnen worden door wat voor omstandigheden dan ook. Ze mogen er allemaal blijven wonen tot hun dood. Nou het is toch prachtig als je dat een dier nog kunt geven, een liefdevol fijn leven zonder poezen zorgen, te voelen dat je welkom bent. Vroeger zouden ze waarschijnlijk worden ingeslapen.

Ze hebben een binnenverblijf en een grote buitenren met alles erop en eraan. Buiten zijn er veel klimmogelijkheden en dat dan op een natuurlijke wijze, wat te denken van de bomen. Overal staan hele leuke huisjes met stro erin (in de winter heerlijk warm voor ze) en in een ren heb ik een heel groot huis voor ze gezien. In hun binnenverblijf staan massa’s mandjes, dozen met dekentjes, banken, stoelen en noem maar op.

Als je er nog nooit bent geweest gaat er iemand met je mee om alles te laten zien en uit te leggen en je vragen worden heel mooi en goed beantwoord.

Nou daar gaan we dan op naar de verblijven.Voor de veiligheid eerst in een halletje, want er is natuurlijk altijd kans dat er een ondeugende boef wil ontsnappen. Dus eerst deur achter je dicht en dan naar hun verblijf zelf.

Wauw, ik wist niet wat ik zag, al die poesjes en ik had er meteen al een op mijn schouder zitten. Naast de deur is aan de muur een grote plank en daar zit Vlinder meestal op en zij ontvangt de gasten meteen door de volle aandacht te vragen en dult niet altijd dat een andere poes ook een knuffel van je wil hebben, maar ik kom ook voor de andere dus degene die graag geknuffeld willen worden mogen aanbod komen van mij.

Het is wel zo dat niet iedere poes geknuffeld wil worden of opgepakt wil worden, maar ik vroeg dit eerst even aan de begeleidster. Er zijn ook verwilderde poesjes en die moet je met rust laten.

Ik zeg maar zo: ik ben de gast die bij hen op bezoek komt en heb respect voor hen te hebben en hen in hun waarde te laten, want ze zijn er niet minder om. Er zijn genoeg poesjes die echt op je zitten wachten of naar je toe komen. Ik mocht een kijkje nemen in alle verblijven.

Nou ja op één na, maar dat zal iedereen wel begrijpen. Er is namelijk ook een verblijf voor zieke katten en daar hoor je de rust en liefdevolle zorg niet te verstoren.

Ik snapte er even niks van daar en wel er zitten wel zoveel prachtige lieve poesjes daar. Maar voor mij maakt het echt geen verschil. Het draait bij mij om het karakter van het dier want, ieder dier is uniek.

Wat heb ik genoten van een middag knuffelen en de warme ontvangst van de mensen daar, met ook de tijd voor een heerlijk kopje koffie of thee. Ik ging naar huis terug met een hart vol van kattenliefde die al die poesjes mij hebben gegeven en ben een paar weken geleden alweer geweest en ik zal er nog heel vaak komen.

Lieve mensen van Stichting Kattendorp Harfsen, ik wil tegen jullie nog zeggen dat ik een diep respect heb wat jullie als vrijwilligers allemaal doen. Zoveel liefde en zorg geven jullie al die poesjes. Ik maak een diepe buiging voor jullie en ik vertel steeds veel aan mensen die het willen horen over jullie werk. Ik zeg tot spoedig ziens weer.

Liefs Els.

Els, super bedankt voor jouw mooie bijdrage aan Mauws.nl. Het is fijn dat er zulke mooie dorpen bestaan, waar met heel veel liefde door de vrijwilligers gewerkt wordt om dit allemaal mogelijk te maken. Wij vonden het een bijzonder verhaal en hebben nu een kijkje gekregen in het leven van de poezen bij Kattendorp Harfsen.

Heb jij ook een bijzonder verhaal dat je met andere poezenliefhebbers wilt delen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier.

Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Snowcats
Hoe gaat het nu met Asti's twaalfling?
10 creatieve tips om je kat te vermaken
Delen:

Comments

 • Sylvia, Super bedankt voor het plaatsen, het is heel mooi geworden en ik hoop dat veel mensen het zullen lezen en op deze manier kennis maken van het bestaan van Kattendorp Harfsen. Groetjes Els

  • Goedemorgen lieve Els,

   Natuurlijk willen wij zo’n mooi verhaal plaatsen! Het is een mooi stuk wat je geschreven hebt, mag je heel trots op zijn.

   Veel liefs, van ons allemaal!

 • Lieve Els,

  Heel erg bedankt voor je prachtige stuk over Kattendorp en je betrokkenheid! En Sylvia, bedankt voor het plaatsen! Daar zijn we blij mee.

  Namens Stichting Kattendorp Harfsen,
  Sietske, vrijwilliger

  • Wij, het hele Mauws.nl, zijn mega trots dat onze lieve lezeres Els dit met ons, en al onze volgers wilde delen! Het is een heel mooi stuk geworden en daar zijn we heel trots op!

   Liefs,
   xx

 • Wat een super verhaal, Els. Wij, van Stichting Kattendorp in Harfsen, vinden het ook heel gezellig dat jij en natuurlijk ook andere bezoekers regelmatig langskomen. Ook voor onze katten is het goed, want er zijn er genoeg die graag aandacht willen. En wij hebben daar natuurlijk niet altijd tijd voor, aangezien de andere werkzaamheden ook belangrijk zijn, zoals het schoonmaken en het onderhoud. We merken ook aan de katten dat ze het gezellig vinden om bezoekers te krijgen en de katjes die dit liever niet hebben, kunnen zich gelukkig ook goed terugtrekken.

  Hopelijk tot snel weerziens.

  Groetjes,

  Mirjam (vrijwilliger Stichting Kattendorp)

 • Wat een mooi en liefdevol verhaal!! Je voelt gewoon dat Els van poezen houdt!!Controle *