Kattengedicht: Straks… kat

Kattengedichten, Verhalen van lezers 2 reacties 22 februari 2017

Lezeres Els heeft binnen 5 jaar 4 van mijn lieve katten alla minuut moeten laten inslapen. Er was geen uitstel mogelijk en niet ruim de tijd om afscheid te nemen. Van Crematorium Deventer ontving zij een mooi gedicht waar zij nog vaak troost uit haalt. Zij wilt dit gedicht graag met anderen delen om anderen ook troost te bieden. Het kattengedicht heet: Straks… kat.

STRAKS………..KAT

Als ik straks, ziek, oud en zwak,
en pijn verjaagd de slaap,
als onrust neemt van mij bezit,
doe dan wat onvermijdelijk is,
en laat mij gaan………
de laatste goede daad.

Beslis voor mij
en wees niet laf.
Past eigenliefde bij
de vriendschap die ik gaf,
of uitstel tot het beter past
bij een verloren strijd?

Ik ben niet bang
tijdens die laatste gang.
Jij loopt niet weg:
je kijkt me aan,
je noemt me bij de liefste naam
en houd me stevig vast.

Vandaag voor het laatst
groet ik je met mijn kattenstaart………
Wat jij liet doen
deed je voor mij:
je hebt me nog meer pijn bespaard,
voor zinloos lijden mij bewaard.

Een zwaar besluit?
-nee, huil nu niet-
Een wijs besluit
dat wordt gegrond
op een oud en uniek verbond:

Het einde van het leven gevat
jij bent mijn baas en ik jouw kat.

Lieve Els, bedankt voor het inzenden van dit prachtige gedicht.

Kattengedicht: Straks... kat

Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Kattengedicht: een maatje missen
Kattengedicht: het afscheid
Kattengedicht: liefde van je leven
Delen:

Comments

  • Hallo Sylvia, bedankt voor het plaatsen. Iedere keer als ik het lees is het net alsof het steeds mooier wordt. Ik hoop echt dat meer mensen er wat troost uit kunnen halen, want afscheid nemen van je liefste maatje is al zo zwaar. Knuffel van Jip en mij.Controle *