Poll: Hoe ben je aan jouw kattennaam gekomen?

Polls 8 reacties 2 mei 2016

Het bedenken van een kattennaam is soms best lastig, althans zo heb ik het ervaren. Een naam moet bij een kat passen, vind ik. Hoe zijn wij op de namen van onze katten gekomen? Maar een nog veel leukere vraag is: Hoe zijn jullie op jullie kattennamen gekomen?

Mauws en Mimi

Mauws en Mimi heette officieel Satih en Sophie, dit staat ook vermeld op de stambomen. Mijn beste vriendinnetje heet Sophie, dus vond ik het nogal vreemd als mijn kat ook zo zou heten. Satih deed mij meer denken aan Satan en de Duivel, dan aan een mooie Ragdoll poes. Dus ik besloot dat de roepnamen anders zouden worden.

Het liefst wilde ik weer twee namen met een S, maar uiteindelijk kon ik niets bedenken… Mijn kat die bij mijn ouders is achtergebleven heet Diva, koosnaampje Mimi. Zo kwamen we op Mimi. Mauws vond ik gewoon leuk klinken, afgeleid van Miauws.

Snickers & Bounty

De naam Snickers begon als een grapje, alleen Snickers reageerde er zo leuk op dat het Snickers is gebleven. De naam Bounty was toen ook snel gevonden.

Jesper

Jesper kreeg zijn naam, omdat Renate heel lang met Jasper in haar hoofd zat. Toen ze Jesper zag wist meteen dat hij een Jesper zou zijn.

Wij zijn heel benieuwd hoe jullie op de namen van jullie lieve poezenbeesten zijn gekomen?

Hoe ben jij aan de naam van de kat(ten) gekomen?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Poll

Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Poll - hoeveel katten heb jij?
Poll - hoeveel geld geef jij uit aan eten voor je kat?
Poll: heb jij jouw kat laten steriliseren/castreren?
Delen:

Comments

 • Ziva is ontstaan door de eerste 2 letters van onze achternamen…
  Quarta daarentegen… hebben we genoemd naar de Italiaanse koffie die wij altijd drinken.. die koffie komt uit het zuiden van Italië waar mijn schoonvader zaliger zijn roots liggen en aldus die van mijn partner ook!! En zeer gepast want Quarta is de cafeïne zelve.. slaapt veel minder dan haar 1 maand oudere zus!!!

 • Mijn heren hebben de namen van de cattery. Wordt wel verbasterd, maar niet op papier latent veranderen

 • Onze Moes, voluit Mr. Moustache, heeft een mooie, witte snor. Dus dat was snel bedacht. Onze poes heet Storm, omdat ze op Storm uit X-Men lijkt. Het zijn beide namen vanuit ons hart bedacht.

 • Henny Imming de Vries

  Mijn poezekind heb ik Poemy genoemd haar catterynaam is Elenora deze naam vind te om haar te roepen. Poemy is eigenlijk gekomen mijn lieve oma is in 2010 overleden en haar noemde ik altijd Moes ik wat geld geërfd en kon toen een kitten kopen. En om je kat nu Poemy te noemen dus werd het Poemy.

 • Mijn meisje heet Doortje,
  zij was een Her plaatster, en ze had de naam CC bij de fokker…
  via een vriendin wist ik van haar, maar mijn man wilde eigenlijk geen dieren meer, maar ik vond het zo stil in huis , plus ik mis heel erg mijn moeder , die overleden is …
  op 19 aug en begraven op 23 aug 2002…
  op een avond naar de fokker geweest en KLIK…daar zat een poesje van 5 maanden, en ik was gelijk verliefd, en de fokster zei,,,slaap een nachtje en ik hoor het van je….de volgende dag, op 19 aug 2015 heb ik gebeld dat ik haar wilde adopteren , en ze is op 23 aug 2015 bij ons komen wonen , en ze is door alles , naar mijn moeder vernoemd, Doortje dus …. ik ben zo blij met haarControle *