De gewoontes van Mimi

Amusement, Het leven van Mauws en Mimi 2 reacties 23 januari 2017

Heeft jouw kat bepaalde gewoontes? Gewoontes die hij/zij vaak doet? Gewoontes die misschien wel dagelijks terugkeren? In een eerder blog nam ik je al mee in de gewoontes van Mauws en in deze blog neem ik je mee in de gewoontes van Mimi.

Welke gewoontes heeft Mimi?

Mimi is een poes die erg op zichzelf is en toch heeft ze een aantal “typische Mimi” gewoontes.

Mimi is gek op frisse lucht. Zodra er ergens een raam open staat en ze een fris briesje voelt staat ze gelijk met haar neus bij het raam. Ook als de voordeur open gaat is Mimi er als eerst bij om de voordeur te vinden. Geef haar niet de kans, want dat ontsnapt ze naar buiten.

Ook Mimi is gek op het bad. Ze ligt graag met Mauws op het badmatje naast het bad, maar ze vindt het ook leuk om uit te proberen hoe het is om op de rand van het bad te lopen wanneer het bad gevuld is met water.
Ze is er ook al een keer in gesprongen/gevallen. Toen was ze een tijdje terughoudend naar het bad, maar nu is ze weer helemaal de oude en probeert ze graag uit hoe ver ze kan gaan rondom het bad. Hieronder het filmpje dat ze in het bad sprong en zich kapot schrok.

Mimi is geen andermans vriendje en knuffelt het liefst met mij als niemand het ziet. Ze komt dan echt óp mij liggen en gaat heel hard spinnen. Ze trapt dan hard met haar pootjes in mijn rug, zij of buik. Net hetgeen waar ze op ligt. Als ze haar aandachtsmomentje wilt hebben is ze ook niet van haar wijs te brengen. Ook al rol ik van mijn rug naar mijn buik… ze draait net zo hard mee. Ze blijft bovenop mij liggen. Ze wil dan gewoon lekker geaaid en gekriebeld worden. Als ik haar voldoende heb geaaid en gekriebeld gaat ze weer weg.

Wij hebben een rond matje in de gang, in de hoek liggen. Daar ligt Mimi heel graag als wij liggen te slapen. Daar waar Mauws gewoon bij ons in bed kruipt, is Mimi meer gesteld op haar privacy en zoekt ze wat rustigere oorden op… Haar matje dus. Altijd als ik naar de wc ga kom ik langs het matje en geef ik haar een aai over de bol. Vanuit deze plek kan ze alles mooi in de gaten houden. De slaapkamer, de wc, de trap en de babykamer. Soms kruipt Mauws er gezellig bij.

Mauws en Mimi op het matje

Op de trap hangen. De (open) trappen zijn ideale plekken voor zowel Mauws en Mimi
om alles in de gaten te houden. Iedere dag houden ze de wacht op de trap, in de meest gekke houdingen.

Mimi op de trap

 

Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Heerlijk spelen met de vlinder van de Action (Filmpje)
Abonneren op Mauws.nl
Binnenkat of buitenkat?
Delen:

Comments

 • Goede morgen Sylvia, Over de gewoontes van Jip heb ik je al geschreven. Bad scene van Mimi, nu die vond ik geweldig. Al had je helemaal niet van te voren verteld dat Mimi in bad zou vallen, nu ik had al een groot vermoeden hoor. Ja en ze kunnen dan nog heel verontwaardigd zijn ook en ze zouden het baasje het liefste de schuld willen geven. Boris die 5 maanden geleden is ingeslapen, die ging altijd in het ligbad liggen en het liefste in de tweede wastafel als ik mij aan het wassen was, Ja, hij moest natuurlijk goed opletten hoe wij mensensnuiten het doen. Ook een zwarte kater gehad, hij heette Jaapie en die had ook de gewoonte om op de rand van het bad te zitten en met zijn pootjes in het water te roeren en altijd hing zijn staart in het water. Maakte dan een leuke kliederboel ervan. Gaan Mauws en Mimi ook altijd met jullie naar de WC? Dit was een leuke vraag dit weekend van Hond en Kat.nl en waarom ze het doen. Waren leuke reacties en alle katten deden het, dus bij iedereen een gezellige boel in het kleinste kamertje van het huis. Jip is ook altijd aanwezig daar als ik ga. Hoe is het nu met Snickers na zijn ongeluk en doe ook de groeten aan REnate van mij.Geef je mijn vriendje Koen van mij en Jip een grote knuffel en hij zal wel weer een stukje gegroeid zijn. Liefs voor jullie allemaal Els en Jip

  • Mauws - Mauws.nl poezenblog

   Hallo Els en Jip,

   Mauws en Mimi gaan overal mee naar toe…
   Naar de badkamer, naar de wc, naar bed etc.
   Slaapt Jip ook bij jou in bed? Mauws wel en Mimi slaapt graag op de gang om het hoekje en soms onder het wiegje van Koen.

   Deze week komt er een update van Snickers online, met daarin hoe het nu gaat.

   LiefssssControle *