Mauws en Mimi en onze kinderen

Het leven van Mauws en Mimi 0 reacties 20 maart 2020

Het is al een tijdje geleden dat ik een blogje geschreven heb hoe het gaat met Mauws en Mimi en onze kinderen. Inmiddels is ons zoontje alweer 3,5 jaar en ons dochtertje alweer 1,5 jaar.

Toen ons zoontje nog een stuk jonger was had hij er nogal een handje van om achter de poezen aan te jagen.

Te enthousiast en te wild

Ons zoontje is een echte dierenvriend en wilde de poezen graag aaien, maar doordat hij nogal wild kon zijn renden ze altijd weg zodra hij eraan kwam. En als de poes rustig lag te slapen en hij haar zag liggen was hij dol enthousiast en knuffelde hij haar net té enthousiast. Hierdoor raakten ze een beetje in een visuele cirkel. Hij werd steeds enthousiaster als een poes bleef liggen (lees: ze sliepen dan) en zij renden steeds harder weg als ze hem zagen.

Kattenblog Mauws.nl - Mauws en Mimi en onze kinderen

Hoe maak je katten bevriend met kinderen?

Dat moest veranderen, maar hoe? Hoe maak je katten bevriend met kinderen?
Ik betrok ons zoontje steeds meer bij de verzorging van de poezen. Hij mag sinds een tijdje de poezen eten geven. Hij doet dit vol enthousiasme en met veel verantwoordelijkheidsgevoel. Hij kijkt wel 5 keer per dag of de bakjes al leeg zijn en zodra de bakjes leeg zijn komt hij dit trots aan mij vertellen, om vervolgens zelf de poezen eten te gaan geven. Sinds hij de poezen eten geeft zie je de band tussen hem en de poezen met de dag groeien. Dat is zo leuk om te zien.

Kattenblog Mauws.nl - Mauws en Mimi en onze kinderen

Hoe gaat het nu met Mauws en Mimi en onze kinderen?

Zodra Mauws bij mij ligt mag hij haar ook aaien. Van dit moment genieten ze allebei. Vol trots roept hij dan ook: “mamaaaa, ze is mijn vriendjeeee”! Ze rent gelukkig lang niet altijd meer weg voor hem. Soms wel.. maar dan is hij voor haar gevoel nét wat te enthousiast.

Mimi wilt de ene keer wel geaaid worden door ons zoontje en het andere moment zoekt ze een rustig plekje op.

Ons dochtertje daarentegen zit nog in de té enthousiaste fase en mag de poezen alleen maar aaien als ze bij mij op schoot liggen. Dit laten de poezen toe, maar vinden ze nog wel spannend. Ons dochtertje geniet er met volle teugen van en kan niet wachten tot de poezen ook haar vriendinnetjes geworden zijn.

Zijn jullie kinderen dikke vriendjes met jullie katten?

Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Mauws en Mimi naar de trimsalon
De gewoontes van Mimi
Kattenmand Lex & Max
Delen:

Comments

Er zijn nog geen reacties. Laat als eerste een reactie achter.Controle *