Weer naar de trimsalon!

Het leven van Mauws en Mimi 2 reacties 1 maart 2017

Het was weer tijd om met Mauws en Mimi naar de trimsalon te gaan. Door mijn zwangerschap en de geboorte van ons kindje hebben we wat minder aandacht aan Mauws en Mimi kunnen besteden. Niet alleen qua aandacht, maar ook zeker qua verzorging van de vacht. Ondanks dat de vacht van Mauws en Mimi totaal niet bewerkelijk is, hadden ze toch een aantal klitten bij de oksels en bij de broek (achterpoten). Omdat het de vorige keer zo goed bevallen was gingen bij DeKattensalon (bij Apeldoorn) gingen wij dit keer weer naar Sonja. Het is voor ons ruim 40 km rijden, maar het is het zeker waard.

De heenreis, samen in één bak

Ik had ze dit keer samen in één bak gedaan. Nu zullen sommige mensen dit afkeuren, maar ik ken Mauws en Mimi heel goed en ontdekte laatst bij toeval dat zij het veel prettiger vinden om samen in één bak te liggen. Ik ontdekte dit laatst per toeval toen ik met ze naar de dierenarts ging voor de vaccinaties. Ik had ze allebei in een aparte bak gedaan en in de auto krijsten ze de hele boel bij elkaar en ze bleven maar angstig naar elkaar kijken. Mimi zat op dat moment in een reistas, maar op de een of andere manier wist ze hier uit te ontsnappen. Op de terugreis moest ze dus noodgedwongen bij Mauws in de bak. Ik was veel te bang haar anders kwijt te raken.
Op de terugweg van de dierenarts lagen ze lief tegen elkaar aan en waren ze stil en tevreden.
Ik besloot ze dus deze keer samen te laten en in één bak te vervoeren. Ik had wel een reservebak meegenomen, voor als het niet goed mocht gaan of voor de terug reis. De heenreis ging gelukkig super goed. Mauws miauwde wel heel zachtjes, maar ze bleef er verder rustig onder. Mimi gaf geen kik en lag heerlijk tegen Mauws aan.

Mauws en Mimi - Weer naar de trimsalon10

Mauws op de trimtafel

Daar aangekomen waren Mauws en Mimi meteen al lekker rustig. Sonja vroeg of ik het erg vond als er een stagiaire mee keek tijdens de trimbehandeling. Dit vonden wij uiteraard geen probleem. Sonja haalde Mauws uit de bak en zoals we van Sonja gewend waren stelde ze Mauws eerst goed op haar gemak alvorens aan de trimbeurt te beginnen. Daarna knipte ze de nageltjes van Mauws en ging ze aan de slag. Sonja vertelde weer een hele hoop wat ze ging doen en wat ze aan het doen was bij de katten. Ze legt uit welke borstels ze gebruikt en wat de functies van de borstels zijn. Dit geeft toch wel een gerust gevoel en je leert er ook nog eens heel veel van.

Mauws geniet altijd zichtbaar van de trimbehandeling. Ze laat het allemaal gebeuren en gaat er dan ook uitgebreid voor liggen. Ze gaat zelfs vaak op haar rug liggen om haar buik aan te bieden. Ze wordt er helemaal zenn van. De foto’s geven een indruk van de trimbeurt. Het was wel grappig om te zien hoe statisch de haren waren. Zo statisch dat ze tegen de muur aan bleven kleven. Mauws was weer een hele hoop haren lichter.

Mimi op de trimtafel

Mimi laat het ook allemaal wel gebeuren, maar die laat wel horen dat ze er is. Ze klaagt een beetje door zachtjes te miauwen, maar verder blijft ze er ook rustig onder. Ze protesteert verder niet en laat het allemaal gebeuren. Mimi heeft een hele andere vacht dan Mauws. Er kwamen dan ook een stuk minder haren van Mimi af.

Het resultaat van beide poesjes was weer verbluffend! Wat zien ze er toch weer mooi uit!

De kattenacademie

Sonja vindt Mauws en Mimi zulke makkelijke en lieve katten, die altijd rustig zijn en mooi blijven zitten. Dé perfecte voorbeeld katten. Sonja heeft Mauws en Mimi uitgenodigd om model te zijn in één van haar workshops voor haar kattenacademie op 26 augustus 2017. Dan gaan ze dus weer naar de trimsalon.

Sonja heeft een kattenacademie, een kennis- en opleidingsinstituut dat graag zijn bijdrage levert aan een beter leven voor katten en hun eigenaren. Dit doen zij door met openheid opgedane kennis uit te dragen en te delen met kattenliefhebbers in de ruimste zin van het woord. Zij organiseren de opleiding tot Feline Gedragstherapeut. Tevens worden bij de Katten Academie diverse activiteiten georganiseerd voor eigenaren en gedragstherapeuten. De Katten Academie werkt samen met de Martin Gaus Academie. Mocht je interesse hebben kun je een kijkje op de website nemen.

De Kattensalon

Wij willen Sonja heel erg bedanken voor de goede zorgen. Wij kunnen en zullen iedereen De Kattensalon dan ook sterk aanbevelen.

De gegevens van De Kattensalon zijn:

De Kattensalon
Sonja van Leeuwen
Drostendijk 30
7341SH Beemte-Broekland (gemeente Apeldoorn)

Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

De dolle 5 minuten
Hoe gaat het nu met Mauws en Mimi?
Mauws en Mimi voor het eerst naar buiten - Fotodagboek #1
Delen:

Comments

  • Hallo Sylvia, wat een leuk verslag van de trimbehandeling van Mauws en Mimi, ik ben verbaasd dat poezen zo rustig kunnen zijn als ze getrimd moeten worden, Het zijn in feite toch vreemde voor hen en dan hebben veel katten ook nog eens een hekel aan een borstel beurt. Maar ja ik begon hiet altijd al van jongs afaan mee en dan opbouwend van aaien met een borstel tot uiteindelijk de echte borstel beurt. Waar de trimsalon is , nou daar moet een kat en baas wel rustig en ontspannen worden, want het ligt in de polder, ik ken het daar best goed en het is er prachtig. Nou voor jullie op naar 26 aug. Ik denk dat Mauws en Mimi dit ook leuk zullen vinden. Nou jullie krijgen van Jip een exstra knuffel omdat jullie nu zo mooi zijn en voor Koen een reuze knuffel omdat hij zo’n grote lachenbekje is. Groetjes voor jullie allemaal, Jip en Els.

    • Hoi Els, thuis moeten Mauws en Mimi niet veel van de borstels weten, maar bij Sonja zijn ze beide opvalland rustig en zijn ze erna helemaal zenn. Heel bijzonder. Ze worden er ook heel mooi van inderdaad. Veel liefs terug van ons allemaal! liefs xxControle *