Bo en Mila 1 jaar

Het leven van Mila en Bo 0 reacties 13 juli 2020

Ongelofelijk hoe snel het is gegaan; onze Bo en Mila zijn vandaag 1 jaar geworden! En wat hebben we het leuk gevonden om ze te zien opgroeien en ontwikkelen. Behalve dat ze inmiddels ruim drie keer zo groot en zwaar zijn, hebben hun karaktertjes zich natuurlijk ook behoorlijk ontwikkeld. Hoe dat is gegaan, dat lees je in dit blog.

Onafscheidelijk

Dat Bo en Mila het goed met elkaar konden vinden, dat was in de Cattery al duidelijk. Alsof ze wisten dat ze samen gingen, had de eigenaresse gezegd. Dit zette zich voort bij ons thuis. Waar Bo was, was Mila en waar Mila was, was Bo. Soms lagen ze zelfs op elkaar! Ons gevoel dat we het fijn vonden dat ze samen waren werd hierdoor alleen maar versterkt. Natuurlijk was er het nodige spelen, waarbij Bo soms vergat dat hij een stuk sterker en zwaarder was dan Mila. Dat liet ze dan ook weten, maar ruzie hebben ze nooit gemaakt! Gelukkig! Uiteraard hebben we ons uitgeleefd met foto’s maken.

Altijd in de buurt

Niet alleen waren Bo en Mila niet bij elkaar weg te krijgen, ook wilden ze continu bij ons in de buurt zijn. Ze genoten (en genieten nog steeds) enorm van heel veel aandacht. En als we even geen tijd hadden, geen probleem! Dan gingen ze gewoon op een stoel of mand in de buurt liggen. Het liefst lagen ze op schoot op het dekentje op de bank. Vooral Bo nam dan de leukste houdingen aan, zoals ook kenmerkend is voor een Brits Korthaar. Ook dit resulteerde in ontzettend veel foto’s! Hoewel ook Mila graag in de buurt was, heeft het bij haar iets langer geduurd voor zij zich zo kwetsbaar durfde op te stellen. Ik zal alvast verklappen dat ze dit inmiddels ruimschoots ingehaald heeft. Ze zijn beide zo’n enorme verrijking in ons huis! We zouden nooit meer zonder ze willen.

Naar buiten!

En toen was het eindelijk zover. Bo en Mila waren al een paar maanden bij ons en waren al flink gegroeid. Daan en ik vonden het tijd worden dat Bo en Mila naar buiten gingen. Het leek ons daarom handig als we een kattenluikje hadden. Echter, ons huis heeft een patio van ongeveer 25 vierkante meter met enkel ramen en een grote glazen pui. Zo kwamen we bij een partij uit die kattenluikjes plaatsen in glas! Dat vonden wij een uitkomst! Iedere tien minuten de pui open doen omdat een van de twee naar binnen of naar buiten wilt zagen we namelijk niet zo zitten. De maanden daarop gingen we met de katten oefenen. Het luikje werkt namelijk op hun chip, dus moesten ze er even wat handigheid in krijgen. In de eerste maanden leek het of ze er niet zo’n fan van waren. Kanttekening: het was november, dus vaak nat en relatief koud. Bij de eerste zonnestralen in 2020 keerde gelukkig het tij. Inmiddels zijn ze enorm gelukkig met hun gewonnen extra ruimte.

Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Meet: Mila en Bo!
Bo en Mila ophalen
Bo en Mila eindelijk thuis
Delen:

Comments

Er zijn nog geen reacties. Laat als eerste een reactie achter.Controle *