Bo en Mila ophalen

Het leven van Mila en Bo 0 reacties 11 maart 2020

Het leek wel een eeuwigheid te duren! De dag dat we Bo en Mila mochten ophalen. Vanaf het moment dat we wisten dat we ze mochten adopteren van de Cattery waren we al druk bezig met de voorbereidingen. Niets was leuker dan een fijn thuis voor ze te creëren, want blije katten betekent blije baasjes!

De voorbereidingen

Dat we katten zouden gaan nemen, dat wist ik al voordat we gingen samenwonen. Bovendien had ik dit al met Daan besproken voordat we gingen samenwonen. Dat vond ik belangrijk, want ik kon me een leven zonder katten namelijk nauwelijks voorstellen. Het kwam dus goed uit dat we voor ons nieuwe huis alle meubels nieuw zouden gaan kopen. Daardoor kon ik er rekening mee houden dat alles wat we kochten geschikt zou zijn voor katten. Dus: bestand tegen scherpe nageltjes, niet giftig, niet gevaarlijk en ga zo maar door. Zo zijn onze banken met microleder bekleed; dat zou het beste bestand zijn tegen kattennageltjes. Vooralsnog klopt dat wel!

Een goede basis was hiermee gelegd. Nu kwam het leukste gedeelte, de kattenspullen! En wat hebben katten nodig? Véél! Bovendien zijn er zo ontzettend veel leuke dingen te krijgen voor katten. Opdat ze zich zo snel mogelijk thuis zouden gaan voelen vroeg ik eerst aan Monique van de Cattery wat Bo en Mila daar allemaal hadden. Ik kocht dezelfde speeltjes: allerlei verschillende soorten balletjes, stokjes met veertjes en springveertjes.

Verder zou ik een hele grote krabpaal kopen, zo een tot bijna tegen het plafond en van twee meter breed. Echter, na lang onderzoek, kwam ik iets anders tegen: een klimmuur! Vele speeltjes, krabpalen, kussentjes, kleedjes, hangmatjes, een tipi, voerbakken, kattenbakken en ideeën later waren we er klaar voor. Laat ze maar komen!

De grote dag

Eindelijk was het dan zover, we mochten ze gaan ophalen. Ik had besloten om een grote bench voor ze te kopen, zo een waar ze makkelijk samen in kunnen. Hij paste maar net in de auto! Dit had ik lichtelijk onderschat. Met toch een beetje met een dubbel gevoel vertrokken we. Ergens voelt het niet leuk om kindjes bij hun moeder weg te halen. We troostten onszelf met de gedachte dat ze samen zouden zijn, broer en zus. Ze zouden vast veel aan elkaar hebben. Eenmaal aangekomen liepen we met onze lege bench bij Cattery Mansel binnen. Wij werden zeer gastvrij ontvangen en maakten een praatje met Monique. We kregen de papieren van de kittens en Monique wilde nog even op de foto met de kittens. Ook kregen wij een superleuk kittenpakket van haar! Vol met speeltjes, krabspeeltjes, potten met voer, kattensnoepjes en speeltjes. Hier konden ze wel even mee vooruit!

Kattenblog Mauws.nl - Bo en Mila ophalen

Toen het moment van vertrek aanbrak en we met de kittens in de bench naar de voordeur liepen, keek ik om en zag ik dat Dora (de moederpoes) haar kittens nakeek. Ik had zo met haar te doen! Maar ik wist; zo hoort het te gaan! Kittens blijven niet hun hele leven bij hun moeder. Dora was ook wel een beetje klaar met de drukte, zei Monique.

Thuis

De autorit naar huis verliep rustig. Een paar kleine piepjes van Bo, maar vooral nieuwsgierigheid. Autorijden waren ze inmiddels wel gewend. Ze waren immers al wat keren naar de dierenarts geweest voor controles en inentingen.

Eenmaal thuis zetten we de bench in de woonkamer met het deurtje open. Daan en ik gingen op een afstandje zitten om ze wat ruimte te geven. Voorzichtig zetten ze hun eerste stappen in de woonkamer. Al snel waren ze op verkenningstocht en vonden ze wat speeltjes die ze leuk vonden. Monique had ons al verteld dat ze zindelijk waren. Toch waren we verrast hoe snel ze de kattenbakken gevonden hadden! Zo bleven we de rest van de dag met gepaste afstand bij ze in de buurt. Met veel plezier zagen we ze al snel rennen en spelen. En vooral: Samen! Aan het eind van de dag ploften ze vlak naast ons neer en vielen ze in slaap. Eindelijk thuis.

Foto 2

Kattenblog Mauws.nl - Bo en Mila ophalen

 

Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Meet: Mila en Bo!
Bo en Mila eindelijk thuis
Bo en Mila 1 jaar
Delen:

Comments

Er zijn nog geen reacties. Laat als eerste een reactie achter.Controle *